fbpx

Hans-Christian Habermann printre laureaţii Premiilor Europa Nostra

Comisa Europeană împreună cu organizaţia Europa Nostra au anunţat cei 27 de câştigători ai Premiului Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural. Ceremonia de decernare va avea loc pe data de 10 iunie în Amsterdam în prezenţa Comisarului European pentru Educaţie, Cultură şi Multilingvism, Androulla Vassiliou şi a preşedintelui Europa Nostra, renumitul tenor Plácido Domingo.

Câştigătorii au fost selectaţi de către un prestigios juriu internaţional, din aproximativ 140 de înscrieri provenite din 31 de ţări. Lista completă a premiilor Europa Nostra o puteţi găsi aici.

Printre câştigătorii de anul acesta se numără şi Dr. Hans-Christian Habermann, un important susţinător al restaurării patrimoniului construit din România. Prin intermediul Fundaţiei Saşilor Transilvăneni a atras atenţia publicului asupra patrimoniului din Transilvania, a încurajat folosirea tehnicilor tradiţionale şi a promovat metode corecte de conservare.

Hans-Christian Habermann printre laureaţii Premiilor Europa Nostra

Dr. Hans-Christian Habermann s-a născut în Bucureşti în anul 1938 dar a părăsit ţara în 1948. Revenind după căderea comunismului, acesta şi-a dedicat întreaga carieră conservării şi restaurării patrimoniului saxon din Transilvania de Sud. Intervenţiile asupra unor monumente precum Prejmer, Biertan, Muzeul Brukenthal sau Palatul Episcopal din Sibiu, constituie doar o componentă a activităţii sale, deoarece în ultimii 20 de ani a iniţiat o serie de proiecte istorice şi artistice, a organizat concerte şi expoziţii, toate cu scopul de a atrage atenţia asupra diversităţii culturale a zonei.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0