fbpx

Hârtie, piatră, lemn: materialele naturale din colecțiile designerilor români @ Made in RO #allNatural

Se spune că designul este suma esteticii și a necesităților practice, așa că atunci când agitația cotidiană duce la o nevoie de a ne (re)apropia de natură, de simplitate și de echilibru, e lesne de înțeles că și designul se aliniază acestei tendințe. Ca dovadă, weekendul acesta, în 12 și 13 mai, cei mai fresh designeri români din domeniile home&deco, fashion și bijuterie se adună la Made in RO #allNatural, la Impact Hub Bucharest (Splaiul Unirii 165), cu noile lor colecții create din materiale naturale. Pentru că Good design is natural!

Direct din comuna Livezile, județul Alba, vine la București Tiberiu Negru, ardeleanul care salvează lemnul vechi prin brandul Urban Woods. Dacă unii ar pune direct pe foc un nuc bătrân, el îi dă o nouă viață și-l transformă în mese și măsuțe cu suflet – mai ales că este convins că lemnul cu „defecte” are multe povești faine de spus. Piesele lui sunt făcute din lemn îmbătrânit, salvat din Munții Apuseni, și adus în centrele urbane suprapopulate. Un fel de „pădure urbană”, așa cum spune chiar el.

© Urban Woods

© Urban Woods

Dacă ți se pare că între lemn și geometrie e cale lungă, înseamnă că încă nu ai făcut cunoștință cu brandul Lamurra și noua colecție Hexagon, care dă lemnului de mahon și stejar disciplina unghiurilor și rigurozitatea liniilor drepte. Produsele lor de birotică sunt create tocmai ca să aducă natura în birourile aglomerate.

© Lamurra

© Lamurra

Hârtia este exact tipul de material căruia i se potrivește descrierea „mai puternică decât pare”. Iar asta o să vedem la Made in RO #allNatural prin noua colecție de abajururi din hârtie Lightplay, lucrate manual prin tehnica origami. Fiecare model este creat din hârtie de minimum 170 gr/mp grosime și este foarte versatil: îl poți folosi și atașat unui pendul, și unui lampadar.

© Lightplay

© Lightplay

Piatră, dar nu chiar, lucrate subțire, dar nu foarte. Colecția Stoneware, adusă de GloryBox la Made in RO #allNatural înseamnă piese din masă ceramică de gresie (stoneware în limba engleză) și porțelan, materiale alăturate experimental pentru a obține efecte de crăpare pe suprafață. Vasele neglazurate pe exterior, pentru un aspect și mai natural, au fost lucrate fără matrițe și șabloane, ceea ce le-a dat forme organice.

© GloryBox

© GloryBox

Halfdrop și colecția de textile Harvest ia actualitatea satului românesc și o repovestește în materiale textile pictate cu motive grafice inspirate din folclor. Colecția include perne decorative, textile pentru masă, draperii și abajururi decorate cu 14 printuri în combinații alb-negru sau în nuanțe temperate.

© Halfdrop

© Halfdrop

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0