fbpx

”Here Comes The Sun” by Paul Cocksedge Studio: pătura care ne permite să ieșim în natură în era COVID-19

Curioși în legătură cu designul în epoca Coronavirusului? Putem da deja un exemplu ingenios și ludic care ne va ajuta în privința distanței sociale regulamentare conceput de designerul britanic Paul Cocksedge.

Cunoscut pentru afinitatea pe care i-o inspiră inovația în design și testarea limitelor tehnologiei și a materialelor și creator al unor numeroase instalații și structuri temporare în spațiul public britanic și nu numai, Paul Cocksedge Studio a imaginat în cazul de față o pătură circulară de distanțare socială care să ne permită apropierea de prieteni.

02_PCS_Here_Comes_the_Sun

 

Proiectul a fost denumit sugestiv ”Here Comes The Sun” – o privire optimistă către momentele în care ieșim cu prietenii la un picnic sau să ne bucurăm de natură în parcuri. Designul poate fi reprodus de către oricine și realizat acasă din materiale existente, iar studioul britanic plănuiește să dezvolte și o versiune de mobilier urban 3D.

02_PCS_Here_Comes_the_Sun1

Pătura de distanțare socială ne apropie simbolic, scăpându-ne de „grija” menținerii unei distanțe de doi metri și este exemplul unui nou tip de creativitate care a apărut, firesc, în perioada de izolare, după cum explică Paul Cocksedge: „Izolarea a fost motorul unor accese creative extraordinare și mi-am dorit să creez ceva pozitiv, care să privească spre viitor. Tehnologia a fost un ajutor de nădejde în toată această perioadă, permițându-le oamenilor să rămână conectați virtual. Dar este adevărat și că suntem nerăbdători să ieșim în lume și să interacționăm unii cu ceilalți în viața reală. O interacțiune, care, post-carantină, vine cu o doză de incertitudine. Ca designer care lucrează zilnic cu măsurători, uneori mi-e greu să estimez doi metri cu acuratețe – o problemă pe care o avem cu toții acum. Ceea ce adaugă o grijă în plus viitoarelor noastre interacțiuni. Pătura este un răspuns jucăuș dat acestei griji și funcționează ca un obiect de design democratic pe care oricine îl poate descărca și realiza”.

Proiect prezentat în igloo #196_iunie-iulie 2020

Igloo 196_Arhitectura Verde

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0