fbpx

HOME/any/more?

Cea de a treia ediție a Trienalei Bucharest East Centric “HOME/any/more?” s-a deschis la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” – București. Expoziția, conferințele și seria de evenimente se derulează în Capitală până în data de 20 octombrie și promint un conținut dens și interesant.

Conceptul de ACASĂ este abordat dintr-o perspectivă interogativă și fertilă domeniului arhitecturii iar conținutul expoziției îmbogățește sensul termenului cu proiecte care provin din peste 25 de țări din Europa Centrală și de Est, din China și America (Centrală și de Sud), Africa și Asia.

Ce au în comun aceste proiecte? Într-o prezentare grafică și spațială extrem de originală ele deschid întrebări pe tema locuirii.

„Organizată de Fundația Arhitext design împreună cu Ordinul Arhitecților din România (ca partener strategic principal) și Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu și Uniunea Arhitecților din România – ca parteneri strategici, Trienala Bucharest East Centric Architecture HOME/any/more/? este un eveniment internațional care vizează regiunea Europei Centrale și de Est, în cadrul căruia ni se vor alătura invitați – arhitecți, teoreticieni, profesori – din toată lumea”, afirmă arh. Arpad Zachi, Directorul Trienalei.

Nume mari ale arhitecturii internaționale și locale vor susține conferințe la acest eveniment: Sarah Robinson (USA/Italia – Președinte al sesiunii de Discursuri Critice), Marc Jay (Danemarca, Președinte al Premiilor East Centric 2019), Eva Prats și Ricardo Flores (Spania, speakeri).

200 de specialiști din Europa Centrală și de Est sunt implicați direct în susținerea activităților Trienalei. Bucureștii vor fi gazdă pentru oaspeți din Slovenia, Austria, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia, Serbia, Rusia, Grecia, Turcia, Danemarca, Spania, Italia, Lituania, Ucraina, USA, China, dar și din multe orașe ale României.

Vernisajul și Expoziția “(My) HOME/any/more/?” sunt completate de alte două vernisaje și expoziții interesante din Belgia, “Inventaires # Inventoires (Wallonie Bruxelles)”, la NOD Maker Space, și respectiv China: “Inventing a Home”, la Palatul Mogoșoaia.

Conferințe, lansare de carte, prezentări, jurizări și dezbateri pentru câteva dintre secțiunile Trienalei sunt activările Treinalei pentru a fi aproape nu doar de profesioniști dar și de studenți, viitorii arhitecți și proiectanți care vor duce mai departe tema “locuirii”.

Două evenimente festive conferă recunoaștere acestei Trienale:

– ceremonia de premiere a eseurilor din cadrul Discursurilor Critice, la Teatrul Național București și

– Gala Premiilor East Centric, la Palatul Mogoșoaia.

La acestea, publicul și participanții vor avea bucuria de a se întâlni și cu muzica, Diana Rotaru cu Ansamblul SonoMania și Corul Sound, condus de Voicu Popescu vor adăuga armonie acestor zile.

Toate activitățile și evenimentele Trienalei sunt deschise publicului larg. Programul complet al Trienalei poate fi găsit și pe arhitext.com și Bucharest-trienale.eu, precum și detalii despre derularea întregului eveniment.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0