fbpx

Donează alături de igloo #208_Ucraina: arhitectură, design, speranță

Noul număr igloo #208 (iunie-iulie) aduce la lumină povești ale designului și arhitecturii contemporane din Ucraina, dezvoltate cu precădere sub semnul speranței. Speranță într-un viitor apropiat, unul care ghidează puterea reconstrucției și a creației prin prisma păcii. Ne-am propus să conturăm un număr complex, cu o temă nevralgică: Ucraina și războiul, dar mai ales Ucraina și arhitectura, designul, literatura, cultura, patrimoniul ei material și imaterial.

Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.

OAR+TA_Logo_RGB_Color

comandă igloo #208 = donează

 

Încasările obținute din vânzarea revistei vor fi donate în totalitate Asociației ZI de BINE*, în cadrul proiectului-umbrelă în derulare #ScutpentruUcraina. Printre inițiativele asociației se numără un centru comunitar dedicat integrării și incluziunii refugiaților de război, un telverde pentru acces la consultații medicale în limba ucraineană, dar și multe transporturi cu ajutoare esențiale atât alimentare, cât și medicale. 

 

Numărul curent se bucură și de o copertă specială, ca rezultat al unui concurs pe care l-am lansat tot sub tutela speranței. Dintre cele peste 70 de înscrieri, ilustrația câștigătoare a Andreei Băban numită „Piece by Piece” ne-a dus cu gândul la un tetris ce se compune și se descompune continuu asemeni efectului războiului ce distruge, dar care lasă loc regenerării și reinventării. 

 

„Acest design își propune să îndemne oamenii să construiască, să ajute la reconstruirea Ucrainei, și de ce nu, în spiritul economiei circulare, să încerce să recreeze, atât cât este posibil, poate chiar din fragmente rămase în urma războiului.”, afirmă artista în justificarea proiectului. 

 

*Misiunea asociației ZI de BINE este una colaborativă, ce își propune ca în fiecare lună a anului să realizeze un proiect nou, pentru care cooperează cu un ONG partener. Sănătatea mintală, violența domestică, copii abandonați în spitale, doliu, și iată, ajutor umanitar pentru refugiați sunt printre cauzele prioritare ale asociației. Mai multe informații pe www.zidebine.ro.

 

comandă = donează

 

Din sumar

 

Deschidem agenda cu o selecție de titluri din literatura contemporană ucraineană, selectate de Iuliana Dumitru, în timp ce rublica City Plus vorbește despre arhitectura pentru refugiați, cu sisteme temporare care asigură facilități sporite în situații de urgență. Dosarul numărului #208 vorbește despre proiecte de arhitectură recentă din Ucraina. Aici sunt prezentate proiectul de refacere a străzii Yavornitsky, de VKA, Restaurarea Bastionului Spassky de AER Bureau, dar și instalația Cube Pavilion de urban curators și Iegor Shtefan. Anhelina Starkova a scris un text sensibil despre puterea de reconstrucție a Ucrainei, iar Alexey Gulesha și Rina Lovko au povestit, în două interviuri exclusive, cum se desfășoară viața lor personală și profesională din perioada războiului. Yodezeen și amenajarea barului Virgin Izakaya ne oferă o idee despre Kyiv și scena lui socială, iar, prin contrast, observăm într-un articol dedicat fotojurnalismului, dezastrele războiului. Rubrica de design aduce în atenție două personalități ucrainene, Nikita Bukoros și Max Voytenko.

Piece by Piece, Andreea Băban, 2022
spreads_igloo_20811
spreads_igloo_20812
spreads_igloo_20813
spreads_igloo_20810
spreads_igloo_20815
spreads_igloo_2084
spreads_igloo_2085

Anterioară Următoare

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0