igloo Easter Gift Guide
Tu ce vei citi în vacanța de Paște?
Pentru zilele însorite și calme din această perioadă, în luna aprilie am pregătit un Easter Gift Guide și promoții din care vă puteți inspira pentru lista voastră de lecturi sau pentru coșul de cadouri pe care îl veți oferi celor dragi.
Am ales din colecțiile igloo trei pachete care să vă amintească de liniștea de acasă – patrimoniu, tradiții și culori local
Pentru cei care vor să descopere ospitalitatea românească
Conace și Pensiuni din România 2 & 3
Când plecau în vacanță, părinții și bunicii noștri nu stăteau la hotel, ci trăgeau în gazdă pe la casele oamenilor, unde se abandonau tihnei și promenadelor. Deprinderea de altădată n-a dispărut cu totul, ea are un corespondent actual. În paralel, și oarecum în răspăr cu industria hotelieră consacrată, proliferează pensiunile de mică anvergură, dar cu personalități puternice.
Conace şi Pensiuni din România 2 & 3 – bilingv română-engleză și într-o formulă grafică nouă – prezintă fiecare o selecţie de 18 locuri speciale din ţară care se remarcă prin calitatea arhitecturii, fie că este vorba de recuperări ale unor construcţii vechi sau de proiecte în totalitate noi. El conturează o hartă a celor mai interesante şi mai frumoase locuri de cazare de la noi, constituind un reper atât pentru arhitecţi şi alţi profesionişti ai spaţiului construit, cât şi pentru călătorii interesaţi de design, patrimoniu ori, pur şi simplu, de spaţii care spun o poveste sau creează o atmosferă.
Pentru cei care iubesc arhitectura tradițională
Cule. Case fortificate din Oltenia & Lăcaşuri de suflet. Biserici de lemn din Sălaj
Cule. Case fortificate din Oltenia vă invită să redescoperiți 12 cule oltenești – vechi construcții de apărare în vremuri tulburi, astăzi monumente istorice cu un parfum aparte, însă puțin cunoscute publicului larg –, însoțite de un capitol special dedicat conacelor boierești care au împrumutat elemente din arhitectura culelor.
&
Albumul Lăcașuri de suflet. Biserici de lemn din Sălaj, publicat de igloomedia în colecția igloopatrimoniu în ediție bilingvă (română-engleză), inventariază, cartografiază, ilustrează și analizează pe larg rețeaua densă a bisericilor de lemn din județul Sălaj, unde au fost atestate peste 150 de exemplare, dintre care noi am ales 16. Cele care s-au păstrat datează din veacurile XVII-XIX și au fost ridicate nu de constructori anume școliți, ci de meșteri locali, oameni ai satului – dulgheri, cioplitori, zidari și zugravi – a căror pricepere de a îmbina lemnul în structuri rezistente și spectaculoase impresionează și azi.
E un album de colecție, generos ilustrat, creat cu grijă pentru detaliu și calitatea tipografică, și abia așteaptă s-o pornească prin lume.
Pentru cei care vor să redescopere Bucureștiul interbelic
Pitoresc mediteraneean în arhitectura Bucureștiului interbelic I & II
Cartea-obiect în două volume Pitoresc mediteraneean în arhitectura Bucureștiului interbelic documentează și prezintă valoarea arhitecturală a unei stilistici de inspirație maură, florentină, venețiană, balcanică – într-un cuvânt, meridională sau mediteraneeană – ca expresie a unor regionalisme autentice sau de import, grupate sub umbrela eclectismului pitoresc. Din cauza eterogenității acestora, ele nu s-au putut constitui într-un limbaj unitar, fiind combinaţii ale mai multor stiluri, de unde și dificultatea unei definiri stricte.
Ca urmare a receptivității tot mai mari a societății civile la acțiunile de recuperare a patrimoniului construit, dar ținând cont și de problemele reale cu care se confruntă zonele centrale ale Bucureștiului, ne-am propus cu acest proiect editorial original popularizarea acestui patrimoniu valoros.