fbpx

igloo likes: 3 filme de văzut la #ZFG15

TEXT: redacția igloo FOTO: courtesy of Zilele Filmului German

Scurt și la obiect: 4 zile de festival și 3 filme mai puțin cunoscute care ne-au atras atenția și pe care vi le recomandăm pentru acest weekend, cu prilejul Zilelor Filmului German, eveniment ajuns la ediția a XV-a. Am ales câte ceva pentru fiecare: pentru cei atrași de SF & distopii, pentru cei pasionați de aventură și neașteptatele rute ocolitoare, pentru cei ce cred în iubire în ciuda a tot și toate. Iată deci selecția noastră 🙂

Hyperland (r. Mario Sixtus, 2021)
Vineri, 3 martie, ora 20:00, Cinema Elvire Popesco – în prezența regizorului

 

Dacă v-a plăcut seria Black Mirror, atunci probabil o să vă intereseze și Hyperland, filmul unei distopii care nu pare atât de străină de orizontul zilelor noastre: o lume în care ne construim identitatea și reputația după logica arbitrară a rețelelor de socializare. Dincolo de subiectul captivant, filmul impresionează și prin efectele vizuale – avem, așadar, toate ingredientele pentru o poveste imersivă.

Mein Sohn (r. Lena Stahl, 2021)
Sâmbătă, 4 martie, ora 18:00, Cinema Elvire Popesco

 

Articulat pe formula unui road trip (atipic), Mein Sohn urmărește atent călătoria unei mame și a fiului ei ce necesită internare în Elveția în urma unui grav accident – un eveniment nefericit, menit însă să deschidă vechi drumuri închise, în relația dificilă dintre cei doi, precum și noi căi și experiențe ale apropierii. Semn, desigur, că drumul poate fi mai important decât destinația, iar imprevizibilul și joaca de-a ocolitul mai vii decât ceea ce plănuim sub presiune.

Le Prince (r. Lisa Bierwirth, 2021)
Sâmbătă, 4 martie, ora 20:00, Cinema Elvire Popesco – în prezența regizoarei

 

Frankfurt. Doi oameni cât se poate de diferiți – o curatoare independentă, nemțoaică, și un dealer de diamante, congolez – se îndrăgostesc. Filmul redă în detaliu și într-un registru minor dinamica acestei improbabile povești de amor, ce depășește granițele intimității și devine, treptat, teritoriul unei aproape inevitabile „ciocniri culturale” și negocieri postcoloniale. 

 

Premii: Cea mai bună actriță (Ursula Strauss) la German Film Critics Association Awards, nominalizat la Cel mai bun Film la Festivalul de Film Internațional Karlovy Vary.

Program complet și bilete AICI.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0