fbpx

igloo prezintă albumul „Palate de Justiție din România”

#igloojoi îți aduce la ofertă albumul de colecție Palate de Justiție din RomâniaDoar azi și mâine, 40 de lei.

  • Există oare o relație (istorică, conceptuală) între arhitectură și administrarea dreptății? 
  • Ce înseamnă o „arhitectură a puterii”? 
  • Cum se plasează edificiile justiției din România în istoria arhitecturii europene și care e povestea fiecăruia dintre ele?

… Sunt doar câteva dintre temele de gândire lansate de noul album igloo, apărut în colecția igloopatrimoniuPalate de Justiție din România. În condiții grafice și editoriale remarcabile, volumul (bilingv, română-engleză) abordează o dimensiune a patrimoniului autohton mai puțin cercetată și promovată, cuprinzând o categorie specială de clădiri, palatele de justiție – fiecare cu istoria și particularitățile sale stilistice. Cele 19 sedii de tribunale și judecătorii prezente în sumar – în mare parte clădiri clasate ca monumente istorice – constituie repere de patrimoniu arhitectural nu numai ale orașelor în care au fost construite (București, Arad, Ploiești, Cluj, Vaslui, Oradea, Satu Mare ș.a.), ci și ale întregii țări.

Fiecare caz în parte este atent documentat din punct de vedere arhitectural, cultural și istoric și însoțit de fotografii de înaltă calitate. Prefața îi aparține prof. dr. arh. Augustin Ioan, care trasează coordonatele unei posibile arhitecturi a edificiilor dreptății, de la bazilica romană la epoca modernă a construcțiilor austere și transparente.
Textele de prezentare sunt semnate de Cristian Brăcăcescu și Mădălina Mirea.

* * *

Tribunalul Buzău (construit în 1909-1912). Foto: Vlad Pătru

Judecătoria Vaslui (1897). Foto: Andrei Creangă

Curtea de Apel Cluj (sf. de sec. XIX, început de XX). Foto: Radu Sălcudean

Curtea de Apel Oradea (detaliu interior; 1897-1898). Foto: Radu Sălcudean

Curtea de Apel Târgu Mureș (interior, 1826). Foto: Andrei Creangă

Comandă albumul AICI: un cadou inspirat atât pentru cei din domeniul juridic, cât și pentru specialiști în arhitectură și istorie sau pur și simplu pentru cei interesați de clădiri frumoase și poveștile lor inedite.

coperta-tribunale-3d-deschidere-002

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0