fbpx

igloo recomandă: Piero Lissoni. Recent Architecture

Numărându-se printre cele mai recente apariţii din cadrul prestigioasei edituri germane Hatje Kantz, volumul trece în revistă activitatea recentă a arhitectului italian Piero Lissoni. Născut în 1956, Lissoni spune despre sine însuşi că este un umanist, pentru care un obiect de mobilier este la fel de important ca un turn. Indiferent de scara lor, toate proiectele sale reflectă această filosofie, prin atenţia acordată detaliilor, claritatea liniilor şi prin modul în care arhitectul „lucrează” cu lumina naturală.

igloo recomandă: Piero Lissoni. Recent Architecture

Printre lucrările semnate de arhitect se regăsesc locuinţe individuale moderne, interioare de hotel sofisticate, iahturi elegante, precum şi piese de mobilier inedite, amenajări de bucătării şi băi şi obiecte de design create pentru producători celebri, cum ar fi Alessi, Boffi, Cassina, Flos, Fritz Hansen, Kartell, Knoll, Living Divani, Tecno şi Thonet.

Urmând buna tradiţie a şcolii milaneze, Piero Lissoni este, în primul rând, arhitect şi, apoi, în acelaşi timp, inginer şi designer, capabil de a crea orice, de la tacâmuri la un oraş întreg. Stilul său, ce poate fi descris ca „minimalism senzorial”, se remarcă prin folosirea materialelor preţioase, perfecţiunea detaliilor şi atmosfera desăvârşită. Mai mult decât simple obiecte, creaţiile lui Piero Lissoni devin surse de inspiraţie şi stabilesc noi standarde pentru calitatea vieţii şi a spaţului.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0