fbpx

Igloo Late Summer Sale: profil, patrimoniu, city, inedit, portfolio

Ilustrație: Doriana Mărășoiu

Pentru cei ce sunt încă în vacanță sau nu, dar mai ales pentru cei care nu se opresc niciodată din explorat, igloo media a pregătit o surpriză de sfârșit de vară: 5 selecții promoționale la cărți pentru toate gusturile, interesele și necesitățile.

Selecția iglooprofil vă propune 2 albume monografice ce aduc la lumină profilul unor arhitecți remarcabili, pentru care inovația, experimentul și complexitatea arhitecturii s-au dovedit trăsături fundamentale ale creației acestora:

 

Dorin Ștefan. Carte de bucate de arhitectură

 

Radu Teacă. Proiecte 1990 – 2010

Selecția igloopatrimoniu conține 2 albume extrem de diferite între ele, având același centru de greutate: explorarea patrimoniului material românesc. Fie că vorbim de biserici de lemn, care datează din  veacurile XVII-XIX, ridicate de meșteri locali, oameni ai satului – dulgheri, cioplitori, zidari și zugravi – a căror pricepere de a îmbina lemnul în structuri rezistente și spectaculoase impresionează și azi, fie de case tradiţionale din Dobrogea – gospodării înstărite sau case mai modeste –, aceste 2 albume reușesc să (ne) surprindă cu ceea ce a mai rămas din arhitectura vernaculară a 2 zone etnografice particulare din România.

 

Lăcașuri de suflet. Biserici de lemn din Sălaj

 

Olane. Case tradiționale din Dobrogea

Selecția igloocity provoacă prin actualitatea temelor și a soluțiilor pe care le propun: orașul contemporan și mutațiile sociale, economice, arhitecturale, climatice reprezentate de urbanizarea și metropolizarea lumii.

 

Drept de cetate. De la „orașul-lume” la „orașul sfertului de oră” de Carlos Moreno abordează teme precum orașul viu, provocarea climatică, dreptul de a trăi în oraș sau proximitatea serviciilor, în timp ce Soft City de David Sim ne învață despre cum să trăim mai armonios în oraș, despre cum să ne deplasăm și să ne descurcăm într-un mediu congestionat și segregat, dar și despre cum putem construi ansambluri pentru a trăi local într-o lume în plină urbanizare.

 

Selecția iglooinedit propune 2 cărți unice de antropologie urbană și vizuală: Acasă în lume – un volum igloobooks semnat de Vintilă Mihăilescu și Ioana Tudora despre variațiile și conotațiile locuirii, despre ce înseamnă acasă, casă, plecat de acasă în lume, respectiv, Kastello. Palate ale rromilor din România, ce abordează un fenomen cultural aparte dezvoltat în ultimele decenii de o cultură marginală, cu precădere în spațiul est-european. O analiză vie asupra unui stil surprinzător, pitoresc, cu potenţial de evoluţie spre arhitectură, deloc exoticizantă, însoţită de comentariile unor critici de arhitectură, istorici și antropologi, dar şi reprezentanţi ai comunităţii rrome, imaginile acestor case au intenţia de a reda aspectele cotidiene ale vieţii comunităţii așa cum se reflectă ea în expresia arhitecturală.

Selecția iglooportfolio conține 2 albume de colecție, obligatorii în orice bibliotecă serioasă:

 

FAR. 12 Fotografi de Arhitectură din România, o selecție reprezentativă din portofoliul a 12 fotografi de arhitectură din România, care vorbește nu doar despre hedonismul imaginii și al privirii, ci și despre plăcerea de a colecționa și a răsfoi un obiect prețios.

 

Case din România. Best of igloobest 2007-2017 – o selecție de 20 dintre cele mai frumoase case, făcute de cei mai buni arhitecți din România.

Ilustrație: Doriana Mărășoiu
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0