fbpx

igloomedia prezintă: Case din România volumul 3

igloomedia anunţă lansarea celui de-al treilea album din seria “Case din România”, inclusă în colecţia igloobest şi dedicată proiectelor rezidenţiale de calitate din peisajul autohton.

Seria “Case din România” a fost demarată în anul 2007, din dorinţa de a prezenta proiecte de locuinţe ce au marcat o evoluţie clară în arhitectura rezidenţială de după 1990.

Urmând direcţia deja consacrată de precedentele „Case din România 1 & 2”, noul album prezintă o selecţie de 16 proiecte rezidenţiale noi, care se remarcă prin calitatea arhitecturii şi a locuirii.

Dacă la primul album dedicat locuinţelor, mărturiseam dificultatea – dar şi satisfacţia – de a găsi în peisajul arhitecturii autohtone astfel de exemple de “arhitectură bună”, acum, la cel de-al treilea album, ne-a bucurat faptul că proiectele de calitate s-au înmulţit şi din ce în ce mai mulţi beneficiari aleg să construiască alături de arhitecţi profesionişti, cerându-le şi impunându-le anumite standarde.

Purtând semnătura unor arhitecţi români recunoscuţi, casele prezentate în album se găsesc în diverse regiuni ale ţării (majoritatea însă în Bucureşti şi în jurul lui) şi pun în evidenţă limbaje formale diferite, soluţii spaţiale ingenioase, rezolvări surprinzătoare, recuperări şi transformări, perspective curajoase. Aspectul ce uneşte toate aceste proiecte este grija pentru coerenţa ansamblului, pentru crearea unei anumite ambianţe, precum şi o corectă înţelegere a spaţiului şi a nevoilor contemporane de locuire.

“Case din România 3” reprezintă atât un compendiu de sugestii pentru cei interesaţi de construcţia propriei locuinte, cât şi un instrument informativ pentru cei care doresc să se informeze în legătură cu starea reală a arhitecturii domestice autohtone sau, pur şi simplu, o carte care nu trebuie să lipsească din biblioteca pasionaţilor de arhitectură şi design de calitate.

igloomedia prezintă: Case din România volumul 3

Din sumar:

Casa D.

Proiect: arh. Bogdan Babici

Volumetria acestei locuinţe premiate la Anuala de Arhitectură Bucureşti 2010 este una dintre cele mai simple: un corp plin alb din care sunt decupate patru colţuri, diametral opuse două câte două. Consolele albe, precum şi consecvenţa cu care este respectat principiul plin-gol induc însă o anumită tensiune psihologică, individualizând locuirea. Interiorul reia la scară redusă tema decupajelor în volume albe şi a corpurilor suspendate în consolă. Amenajarea exterioară urmăreşte linia generală simplă prin expunerea unor suprafeţe vaste şi continue de gazon în curtea din spate, alternate cu lastre mari din piatră în grădina din faţă.

Casa A.

Proiect: arh. Stefan Bianco

Pentru a valorifica structura terenului, generând totodată o suprafaţă semnificativă de spaţiu verde, arhitectul a conceput casa ca o alăturare, simplă şi concisă, de corpuri geometrice, desfăşurate orizontal, cu proporţii care se repetă tocmai pentru a oferi coerenţă şi unitate. Practic, există două corpuri a căror legătură se realizează printr-o “pasarelă” vitrată: cel principal – locuinţa propriu-zisă -, care cuprinde zona de zi, diningul, bucătăria şi alte spaţii anexe la parter, iar la etaj dormitoarele, şi cel secundar pentru entertaiment, unde găsim un living extrem de spaţios şi echipat corespunzător, precum şi alte spaţii destinate relaxării (saună, spa, piscină).

Casă pe strada G. Georgescu

Proiect: arh. Radu Teacă

Această locuinţă generoasă se dezvoltă în jurul unei curţi interioare în care regăsim o sensibilă şi subtilă apropiere de natură, prin integrarea în spaţiul construit a elementelor primordiale: apă, mineral, vegetal. Chiar dacă are o volumetrie ce se dezvoltă perimetral pe sit, casa nu întoarce spatele străzii şi nici clădirilor învecinate, majoritatea construite la sfârşitul secolului XIX – începutul secolului XX: arhitectul a reuşit o bună integrare în fondul construit nu doar prin respectarea unor condiţii de înălţime, distanţe în plan, materiale sau culori folosite, ci mai ales prin preluarea şi interpretarea unor elemente de vocabular considerate valoroase, precum ferestrele verticale de pe faţada principală.

Albumul se va găsi în librării începând cu data de 25 octombrie şi poate fi comandat pe siteul www.igloo.ro. Răsfoiţi un preview al albumului.

Despre igloomedia

Editura igloomedia a fost înfiinţată în 2001. În prezent, este una dintre puţinele companii editoriale din România specializate în publicarea cărţilor de arhitectură, design interior şi patrimoniu. Prin programul său editorial, igloomedia îşi propune să contribuie la conturarea unui spaţiu public coerent, prezentând atât exemple locale, cât şi din străinătate. Misiunea sa, declarată încă de la început, este ridicarea standardelor culturii vizuale într-o societate care îşi caută încă reperele în domeniul arhitecturii şi al politicilor urbane.

igloomedia numără, în prezent, şapte serii editoriale, pe care le diversifică de la an la an. Cel mai cunoscut produs al său este revista lunară igloo habitat&arhitectură, situată la interferenţa unor interese dintre cele mai variate: arhitectură, design, patrimoniu, cultură urbană, artă contemporană.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0