fbpx

Îmbinare armonioasă de vechi și nou într-o casă cu influențe maure

 Vă prezentăm astăzi un exemplu de bune practici în restaurarea unei case istorice cu influențe maure, înscrisă în linia esteticii pitoresc mediteraneene, căreia i-am dedicat deja două albume, cel mai recent fiind disponibil aici. Clădirea a fost restaurată cu atenție, păstrând și valorificând elementele identitare, și adusă în prezent prin insuflarea unui aer nou, modern și high tech. Rezultatul este un spațiu artistic, original și autentic, unde trecutul și prezentul se îmbină armonios.

În cadrul amenajării au fost folosite cu precădere materialele naturale, ca lemnul, piatra și metalul, alăturarea de vechi și nou fiind subliniată și prin detalii și decizii de design precum păstrarea la vedere a unor porțiuni din pereții originali de cărămidă ai construcției. În ceea ce privește mobilarea, predominante sunt influențele moderne și glamour, vizibile în cadrul corpurilor de iluminat și accesoriilor.

Elemente precum vitraliul din windfang – cu o formă inspirată de cea a arcadelor din loggie –, lămpile și tipul de montaj al parchetului reprezintă interpretări moderne a variantei lor inițiale. O altă intervenție contemporană a constat în integrarea unor pereți de sticlă și ferestre montate în tavan, pentru a maximiza cantitatea de lumină naturală din interior.

vitraliu_img,-139

În cadrul livingului, nuanțele dominante de albastru, roșu, roz și auriu, sunt preluate din arta maură. În schimb, bucătăria este modernă, înclinând chiar spre stilul industrial, dar încălzită de blatul de lemn al insulei.

Scara ce face legătura cu nivelurile superioare reprezintă piesa de rezistență a amenajării, fiind creată special pentru această casă. Obiect modern, ce îmbină răceala metalului și a nuanțelor de gri antracit cu căldura lemnului, ea apare, totuși, ca o structură ce plutește deasupra timpului, făcând legătura dintre două ere diferite.  

scara_img,-136

Locuința beneficiază de sisteme inteligente de automatizare, integrate discret în cadrul ansamblului, ce permit monitorizarea și controlul de la distanță, precum în cazul ferestrelor inteligente de la mansardă, acționate cu telecomanda și prevăzute cu senzori de ploaie pentru închidere automată.

PROIECT: Casa maură; AMPLASAMENT: str. Barbu Iscovescu, București; SUPRAFAȚA UTILĂ: 300 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: 1.61 Studio, designer de int. Liliana Stoleru; COLABORATOR: designer de int. Aura Căpraru; FINALIZAT: 2022

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0