fbpx

Industrial luminos într-un apartament din București

AMENAJARE DE INTERIOR: Artizone TEXT: Anca Rotar FOTO: Sabin Prodan

Spațios și deschis, acest apartament din Capitală integrează cu naturalețe și abilitate toate elementele caracteristice esteticii industriale. Vitrajele generoase invită înăuntru lumina soarelui, temperând răceala stilului și menținând o atmosferă caldă și primitoare.

Apartamentul este situat într-un bloc tip boutique, iar principala provocare ridicată de spațiul existent a constat chiar în deschiderea sa, lipsa elementelor separatoare făcând cu atât mai evidentă nevoia unei compartimentări funcționale. Prin urmare, arhitecții au introdus piese de mobilier din PAL cu canturi negre pentru a crea iluzia delimitărilor.  Astfel, au luat naștere mai multe zone separate, dar care pot fi cu ușurință grupate și reconfigurate. Ramele metalice – care nu puteau lipsi dintr-o amenajare în stil industrial – au fost, de asemenea, folosite pentru compunerea de volume, dar și pentru a evidenția finisajele sau mobilierul. 

La nivel de finisaje, paleta cromatică este una simplă, neutră, cu un cadru gri-beton punctat de tonuri de negru (peretele tip chalkboard ce marchează zona de dining), gri (peretele-accent de cărămidă ce constituie fundalul zonei de living), și temperat de nuanțe naturale de lemn, care devin dominante în spațiul intim celor două dormitoare ce formează zona de noapte. Deoarece se potriveau foarte bine cu stilul ales pentru amenajare, atât pardoselile, cât și finisajele din băi au fost păstrate ca atare. Atmosfera este desăvârșită de prezența din abundență a plantelor, care aduc o notă de prospețime și vitalitate. În spiritul respectului față de mediu, apartamentul beneficiază de sistem de încălzire în pardoseală, ceea ce a eliminat nevoia instalării de aparate de aer condiționat, contribuind în mod semnificativ la reducerea consumului de energie electrică.

PROIECT: Apartament stil industrial; AMPLASAMENT: București; SUPRAFAȚA: 130 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Artizone, arh. Alexandra Coman; FINALIZAT: 2021

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0