fbpx

Influențe mid-century modern și culori vii

ARHITECTURĂ DE INTERIOR: VIM Studio TEXT: VIM Studio, Anca Rotar FOTO: arh. int. Alexandru Prodan

Amplasat într-o zonă nou construită din Buzău, acest apartament tip duplex a fost achiziționat finisat la exterior, dar cu interiorul la stadiul de gri și fără compartimentări sau scară interioară. Proiectul de amenajare a pornit de la preferința beneficiarilor pentru designul și interioarele mid-century modern, cu o geometrie clară, materiale contrastante și favorizând funcționalitatea, însă folosind o paletă cromatică neașteptată, bazată pe tonuri vii de galben și albastru.

Întreaga zonă de zi de la parter este proiectată sub semnul continuității cromatice, pentru a crea un spațiu unitar, fluid și primitor. Zona de bucătărie comunică în permanență cu cea de living și dining, de care poate fi, la nevoie, separată prin închiderea compartimentării de sticlă cu cadru metalic.

 

Alături de texturile de lemn, ce subliniază legătura cu natura, aspect esențial al curentului Mid-century, un alt element unificator este ceramica cu aspect de terrazzo, prezentă încă din zona de intrare și folosită și în bucătărie și în cadrul băii secundare. Aceasta se continuă apoi în living, pe podiumul care formează a doua treaptă a scării, precum și în cadrul ansamblului TV. 

Scara interioară cu trepte flotante din lemn se integrează perfect în compoziție, atât ca volumetrie cât și ca materialitate. Prima treaptă iese în consolă din podiumul placat cu ceramică, marcând tranziția dintre zona socială și cea intimă.

La etaj, spațiul principal al dormitorului matrimonial cu dressing și baie proprie prinde contur în jurul tăbliei din lemn a patului, care se ridică până în plafon și este personalizată cu grafică semnată de Ana Bănică. Forma curbă a peretelui concentrează atenția către aceasta, iar iluminatul LED accentuează verticalitatea ansamblului.

Baia matrimonială continuă linia colorată și modelele geometrice din restul amenajării. Ceramica de pe pardoseală este folosită și pentru mascarea căzii, precum și pe peretele din dreptul acesteia. În baia comună, ce deservește două dormitoare mai mici, mozaicul în nuanțe de verde din zona de duș se combină cu placarea ceramică lucioasă, galbenă, de pe peretele opus, ele fiind unificate de texturile calde de lemn și de gresia bej.  

PROIECT: Mid-century Flavour; AMPLASAMENT: Buzău; SUPRAFAȚA: 150 mp; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: VIM Studio; AUTOR: arh. int. Ștefania Bobaru Chirleșan; ECHIPA: arh. int. Alexandra Diana Onel, arh. int. Andrei George Dobrea; COLABORATORI: Mobilier – Marc’s Mob Production, Proiect tehnic scară – Alexandru Popescu, Uși delimitare bucătărie – Cristian Petrescu; FINALIZAT: 2022

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0