fbpx

Inovația ThermoFibra – armarea ferestrelor și ușilor – de la necesitate la performanță

Armarea tâmplăriei este un detaliu invizibil, dar important, întrucât aceasta decide durabilitatea ferestrelor și ușilor în timp. Ferestrele și ușile cu profile colorate, cu deschideri mari sau cu pachete de sticlă cu triplă trebuie armate cu profile din oțel, cu grosimi calculate pentru a face față sarcinilor de încărcare și exploatare. Dincolo de rigiditatea suplimentară adusă tâmplăriei, armătura metalică are o serie de inconveniente: crește greutatea panourilor mobile și reduce capacitatea de izolare termică a ferestrelor și ușilor. Apare o întrebare legitimă: totuși, se pot realiza ferestre și uși rezistente și izolante fără armături metalice?

Specialiștii departamentului de dezvoltare și cercetare Deceuninck răspund afirmativ acestei provocări: inovația Deceuninck, ThermoFibra, ranforsează și îmbunătățește izolarea termică a ferestrelor și ușilor. Acestea nu sunt singurele beneficii. În lipsa armăturilor clasice metalice, procesul de producție este simplificat, iar panourile de tâmplărie au o greutate mai mică, fiind mai ușor de manipulat și montat.


Inovația Deceuninck, ThermoFibra, este procesul prin care fibrele de sticlă longitudinale sunt inserate în zonele cele mai solicitate ale profilelor, astfel încât secțiunile respective să poată acționa ca o ranforsare. Înglobarea fibrei de sticlă longitudinale direct în interiorul profilului cercevea, este un procedeu patentat, Deceuninck fiind primul producător din lume care îl aplică. Efortul de preluare a sarcinilor se mută din armătura metalică în profilul din PVC, care astfel devine un element activ al rezistenței panoului de tâmplărie, păstrându-și suplețea și proprietățile izolatoare inițiale.


Inovația ThermoFibra se aplică exclusiv profilelor de cercevea, pe care le puteți recunoaște ușor, acestea având grosimea de 85 mm. Ferestrele și ușile realizate cu ThermoFibra sunt 100% reciclabile. Fabrica de reciclare Deceuninck din Diksmuide poate procesa profile cu insert din fibră de sticlă. În acest mod sunt recuperate atât PVC- ul, cât și fibra de sticlă, în vederea unei noi utilizări. ThermoFibra este și în România. Ferestrele și ușile realizate cu sistemul inovator de profile Elegant Thermofibra Infinity X pot fi comandate la partenerii selectați ai Deceuninck România. Contactați-ne pentru mai multe detalii!

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0