fbpx

Interioare XS din România: Albastru cobalt

AMENAJARE DE INTERIOR: Moka Studio Design TEXT: Iuliana Dumitru FOTO: Arhimedia

Cum împaci rigoarea și „răceala” stilului industrial cu confortul unei locuiri blânde, păstrând nota generală a unei estetici contemporane, dinamice? Aceasta a fost tema la care a trebuit să răspundă proiectul de amenajare semnat de echipa Moka Studio Design, respectând totodată anumite coordonate preexistente (finisaje, compartimentare) și menținând la minimum intervențiile asupra instalațiilor electrice.

Întreg spațiul se impune prin vigoarea materialelor, a texturilor și a cromaticii – cărămidă aparentă, ce plachează câte un perete-accent din living și din dormitor, creând astfel un dialog vizual; beton, metal, piele; griuri și alte nuanțe minerale. Tot acest discurs de factură industrială este însă contrabalansat prin inserții de culoare – fragmente creative și „imperfecte” de albastru cobalt, elemente textile galbene.

Problema spațiilor de depozitare (un aspect important pentru beneficiar) a fost rezolvată elegant și eficient, prin structuri de mobilier închise, discrete, concepute astfel încât să se estompeze în fundal. Tot în sensul unei continuități line funcționează și traforul din lemn, ce asigură delimitarea zonei de acces, anticipând totodată trecerea către camera de zi și nișa de luat masa – un colț luminos privilegiat al casei.

Întrucât vorbim de un apartament în care personaj principal e paleta cromatică puternică, designul general al fiecărei încăperi urmărește mai degrabă linii simple, aerisite, ordonate, cu mobilier suplu (comode ori bănci suspendate) și puține obiecte decorative. În ciuda unei aparente sobrietăți sau austerități, ambientul rezultat e primitor, calm și îndrăzneț, e locul „cerebral” și contemplativ, ca un boutique hotel sau ca un cuib, în care îți face plăcere să revii și care te reechilibrează la finalul unei zile agitate.

PROIECT: Apartament Cobalt; AMPLASAMENT: București, Sect. 1; SUPRAFAȚA UTILĂ: 52 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Moka Studio Design; ECHIPA: arh. Alexandru Ivanciu, arh. Anca Marinescu; FINALIZAT: 2021

 

Proiect publicat în albumul Interioare XS din România 2022

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0