fbpx

Interioare XS din România. Contemporan sofisticat

AMENAJARE DE INTERIOR: 441 Design Powerhouse TEXT: Manuela Zipiși FOTO: Sabin Prodan

Cine are senzația că materialele și texturile nu pot interacționa subtil pentru a lega infinite conversații într-un spațiu de locuit, ar trebui să descopere proiectul amenajării acestui apartament bucureștean de 55 de metri pătrați semnat de către echipa 441 Design Powerhouse. Marmura de Carrara, lemnul, metalul, sticla ori textilele prețioase se întâlnesc, așadar, atât în zona deschisă în care conviețuiesc livingul, masa de dining și bucătăria (se-parată de un glasvand din sticlă pe structură metalică), cât și în universul intim al dormitorului și băii.

Echipa nu s-a ferit să intervină acolo unde a fost cazul, remode­lând apartamentul cu două balcoane (pereții au fost decopertați, s-a lărgit accesul spre living prin îndepărtarea unei bucăți de zidărie, s-au schimbat complet instalația electrică, cea sanitară și termică). După cum nu s-a ferit să conserve accentele de personalitate, cum ar fi parchetul de stejar din living și dormitor, care a fost recuperat și acoperit cu lac organic, combinându-le cu materiale actuale (microcimentul din bucătărie și baie).

Dincolo de piesele de mobilier care populează diversele zone în spiritul unei eleganțe atemporale, în întreg apartamentul senzația este a unui echilibru simplu și relaxant care își bazează forța de sugestie și pe schema cromatică de crem, gri deschis și gri bleu.

Aceeași atmosferă primitoare care se simte încă din vestibul se continuă și în dormitor – un mic regat al textilelor și liniilor or­ganice – de unde accesul către baie se face printr-o trecere ele­gantă ascunsă în dressingul-perete. Cu a sa cadă imaculată și accente de marmură, baia devine spa-ul domestic al unei elegante apariții. Conceptul amenajării apartamentului trece de importanța primară de a contura un prețios „acasă”, încadrându-se și în paradigma unei dorințe de explicare și educare când vine vorba despre intenția de cumpărare sau renovare a unui spațiu de locuit.

PROIECT: Apartament 10; AMPLASAMENT: Strada Labirint 106, București; SUPRAFAȚA UTILĂ: 55 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: 441 Design Powerhouse; ECHIPA: arh. Alina Filipoiu, arh. Anca Dumitrescu; FINALIZAT: 2021

 

Proiect publicat în albumul Interioare XS din România 2022

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0