fbpx

Interioare XS din România. Expresivitate în pragmatism

AMENAJARE DE INTERIOR: Kulcuș Design TEXT: Iuliana Dumitru FOTO: Cătălin Georgescu

Se dă una dintre ecuațiile clasice, dar dificile, ale arhitecturii de interior: un apartament de două camere de doar 44 mp, într-un bloc vechi, un buget restrâns și un profil nedefinit al celor care vor ocupa spațiul, fiind vorba de un loc destinat închirierii în regim hotelier. Dorința beneficiarului a fost, așadar, de a obține un interior funcțional și primitor, în care vizitatorii să se simtă confortabil, indiferent de personalitatea lor și de scopul șederii (lucru, studii, timp liber).

Soluția propusă de echipa Kulcuș a urmărit, în primul rând, aspectele practice ale locuirii, neignorând însă amprentele de  expresivitate ce scot spațiul din anonimat și îi dau relief. E cazul noilor finisaje, care, deși simple, se disting prin modul inedit în care au fost combinate și montate: alăturarea plăcilor de gresie în alb și negru, pentru un efect șic-jucăuș, în hol, bucătărie, baie și balcon, parchetul laminat așezat pe diagonală, metro tiles albe în baie, în contrast cu pereții vopsiți în gri închis, pentru un ambient deopotrivă elegant și urban.

_text1_GCC4868

Amenajarea bucătăriei a ridicat cele mai mari dificultăți, din cauza suprafeței extrem de mici și a formei atipice, cu multe colțuri și nișe. Datorită mobilierului custom-made compact, lipsit de ornamente, și a absenței corpurilor suspendate, ce ar fi încărcat spațiul, s-a obținut o bucătărie perfect funcțională, în care doi oameni pot lejer găti sau lua masa.

_text2_GCC4910

Pentru a păstra atmosfera aerisită și destinsă, s-a optat în general pentru un mobilier suplu, ergonomic, de o anume discreție (măsuțe, etajere, suportul de haine din dormitor), completat de corpuri de iluminat ce privilegiază suprafețele transparente și liniile curbe. Dincolo de alternanțele cromatice alb-negru, predomină nuanțele deschise, în armonie cu lumina naturală generoasă a apartamentului.

PROIECT: Apartament – 2 camere; AMPLASAMENT: Str. Glinka, București; SUPRAFAȚA UTILĂ: 44 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Kulcuș Design; ECHIPA: arh. Anca Florea-Ionescu, arh. Alexandra Nicolau; FINALIZAT: 2020

 

Proiect publicat în albumul Interioare XS din România 2022

 

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0