fbpx

Interioare XS din România. În Floreasca anilor 1950

AMENAJARE DE INTERIOR: designer Adela Chivărean TEXT: Manuela Zipiși FOTO: Cătălin Georgescu

În cazul acestui apartament bucureștean, designerul Adela Chivărean a ales să contureze o atmosferă cu accente vintage, inspirată de istoria imobilului cu două etaje din anii 1950 în care este poziționat.

Dorința a fost cea de a crea un spațiu care să respire și unde beneficiarii să se miște confortabil, iar transformarea în realitate a acestei intenții a fost sinonimă cu intervenții majore în spațiu, după cum ne-a mărturisit chiar Adela: „practic am pornit de la zero și am reconstruit ușa franceză din dormitor care fusese zidită, am schimbat podelele, ferestrele și ușile și am înlocuit instalațiile (electrică, termică și sanitară)”.

text3_GCC0829

Parchetul, spre exemplu, a fost ales în tonalitate și caracteristici similare cu cel original și, de altfel, întregul mobilier a fost selectat în spiritul personalității evocaților ani 1950. Cromatic vorbind, s-au ales nuanțe neutre la nivelul pereților care au permis utilizarea culorilor în cazul obiectelor de mobilier. Așa cum se întâmplă în majoritatea interioarelor cu suprafață redusă, în living coexistă zona de dining, cu cea de relaxare și cu soluții de depozitare care în acest caz sunt reprezentate de un dulap gri din lemn. Piesa de rezistență a acestei zone este „tabloul cu bufnițe din colecția Audubon”, însoțit de alte tablouri expresioniste.

text2_GCC0842

În ceea ce privește bucătăria, s-a mers pe dualitatea cromatică verde salvie și negrul marmurei și pe diversitatea formelor geometrice (faianța hexagonală și tubularele corpuri de iluminat din alamă). Dormitorul este un spațiu care transmite un zen cu reverberații îndepărtate, senzație la care contribuie micul dressing din lemn de bambus, ratanul lustrei și mai ales covorul vechi din lână roșie cu motive geometrice de la capătul patului. Amenajarea este un exemplu de armonioasă colaborare între beneficiari și designer care se convertește într-un inspirat și fermecător elegant „acasă”.

PROIECT: Apartament Chopin; AMPLASAMENT: Str. Frederic Chopin, București; SUPRAFAȚA UTILĂ: 45 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: designer Adela Chivărean; FINALIZAT: 2020

 

Proiect publicat în albumul Interioare XS din România 2022

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0