fbpx

Interioare XS din România. Invitație la călătorie

AMENAJARE DE INTERIOR: Ioka Design TEXT: Manuela Zipiși FOTO: Iulia Oniciuc

Un apartament de 55 de metri pătrați sugestiv intitulat „In Between Flights” ne duce cu gândul la viețile noastre de cele mai multe ori extrem de agitate. Dar nu de aici s-au inspirat arhitectele de la Ioka Design pentru numele dat acestui proiect bucureștean, ci de la denumirea complexului în care se află apartamentul – Aviației Park – și de la pasiunea pentru călătorii a beneficiarilor.

Întrucât la preluarea proiectului finisajele erau deja realizate de către dezvoltator, conceptul a avut în vedere mobilarea și selectarea accesoriilor în spațiu. Apartamentul este unul luminos, realitate benefică, ce a generat alegerea unei palete cromatice a nuanțelor naturale/calde în cazul mobilierului și finisajelor alese din care nu lipsesc albul ori bejul. Pe acest fundal își fac apariția obiecte decorative cu impact vizual ludic semnate de artiști români și nu numai, care oferă un aer fresh & cool amenajării.

Dincolo de aspectul estetic, optimizarea spațiilor de depozitare a fost una dintre preocupările esențiale care a dus la apariția unui dressing continuu în zona intrării. Livingul deschis coexistă cu bucătăria și masa de dining în spiritul unei prietenoase alăturări. Împreună se deschid către o terasă pe care ferestrele mari te invită nu numai să o descoperi, ci să îi și savurezi atmosfera preț de o cafea la soare. Dormitorul se dezvăluie sub forma unui spațiu luminos cu aer de vacanță și textile în nuanțe calme, relaxante.

 

text2_IMG_4214

Însă elementul care dă miez personalității amenajării s-a articulat, după cum ne-au spus chiar arhitectele „în jurul rezolvării diferenței de nivel între interior și terasă și astfel a luat naștere acea treaptă/banchetă cu multiple roluri care îmbrățișează zona de relaxare a apartamentului.” O soluție jucăuș-funcțională pe care cei care vor trece pragul casei o vor reține, în mod cert. În baie, un minimalism calm completează armonios ansamblul unui spirit luminos, escapist în paradigma căruia locuirea devine o perpetuă invitație la călătorie.

PROIECT: Apartament In Between Flights; AMPLASAMENT: Aviației Park, București; SUPRAFAȚA UTILĂ: 55 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Ioka Design; ECHIPA: arh. Iulia Oniciuc, arh. Camina Zerva, arh. Robert-Eugen Dumitru; FINALIZAT: 2021

 

Proiect publicat în albumul Interioare XS din România 2022

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0