fbpx

Interioare XS din România. Un cuib armonios

AMENAJARE DE INTERIOR: A+noima TEXT: Manuela Zipiși FOTO: Eterra Atelier

Toți ne dorim, la un moment dat, în viață, un cuib al nostru. Pentru primul lor cuib, un apartament de 50 mp din Iași, Andrei și Evelina au făcut echipă bună cu arhitecții de la A+noima care, prin soluții eficiente și ingenioase, au reușit să le contureze un ambient calm și echilibrat.

La intersecția dintre dorințele beneficiarilor legate de confort, eficiență și investiții minimale, toate cele necesare au început să intre în scenă. În living, multiple zone au fost clar delimitate – cea de dining, colțul relaxării, sau cel al lucrului aflat sub semnul verdelui-turcoaz și al unor detalii decorative care dau substanță cuibului. Printre acestea se remarcă piese de mobilier custom-made din lemn masiv realizate în colaborare cu Eterra Atelier (un studio local cu experiență de patru generații).

Dincolo de funcționalitate, acestea ajung să exprime și fragmente ale personalității beneficiarilor, cum sunt, spre exemplu, cele trei tablouri din lemn în formă de cerc care devin și etajere pentru îndrăgitele cărți ale beneficiarilor. Unul dintre acestea a fost amplasat deasupra patului matrimonial, dormitorul fiind gândit ca un spațiu cald și plin de energie bună.

TEXT2_CUIBUL_@Eterra Atelier(19)

Dressingul și alte spații de depozitare au drept semn distinctiv prezența unor draperii separatoare, care, după cum ne-a mărturisit echipa, „îmbogățesc spațiile prin textura lor și rezolvă, ieftin și rapid, închiderea diverselor zone utilitare”. Pentru aceste zone, identitatea cromatică este verdele-petrol, în timp ce dormitorul stă sub semnul verdelui-lămâie Alegerea culorilor complementare și a obiectelor decorative, care nu devin o prezență excesivă, oferă apartamentului tonusul unei prospețimi vesele și optimiste.

TEXT3_CUIBUL_@Eterra Atelier(15)

Dincolo de ergonomie și eficiență, Cuibul își desăvârșește magia grație unei diversități de nuanțe și texturi ale textilelor care aduc armonie și culoare. Astfel, „nimic nu este în plus, ci totul își are locul bine definit și bine meritat”.

Model

PROIECT: Apartament Cuibul; AMPLASAMENT: Iași; SUPRAFAȚA UTILĂ: 50 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: A+noima; ECHIPA: arh. Alexandra Berdan, arh. Ancuța Costandache, arh. Daniel Miroțoi, arh. Daniel Poleac; FINALIZAT: 2019

 

Proiect publicat în albumul Interioare XS din România 2022

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0