fbpx

„Interludii în cheie fotografică” un nou album iglooart

Igloo Media prezintă un nou album din colecția iglooart, „Interludii în cheie fotografică”, un volum de fotografie ce cuprinde peste 140 de imagini alb negru, dintre care 70 de portrete, realizate de Cornel Brad soliștilor, dirijorilor, instrumentiștilor și dansatorilor care au participat în 2013 la Festivalul Internațional George Enescu. Editat de Cornel Brad și publicat de igloo media, noul volum descrie o galerie vie de gânduri și trăiri ale muzicienilor și artiștilor prezenți în Festival.

Albumul, ce va apărea în curând pe piață, reprezintă o premieră editorială în România prin amplitudinea și ineditul listei de personalități portretizate, precum și prin spațiul și contextul în care a fost realizat. Titlul„Interludii” relevă cititorului plasarea în timp a actului fotografic, în momentele de pauză dintre repetițiile și spectacolele artiștilor, în principal în culisele sălilor de spectacol. 

Unul dintre momentele mele preferate ale fotografierii s-a petrecut într-o mică sală de tribunal transformată ad-hoc în vestiar și sală de repetiții pentru trioul Forsyth-Zuckerman-Cheng. E un triptic în care ei desconspiră emoțiile viitorului concert în reverberațiile Sălii Pașilor Pierduți din Palatul de Justiție.  Din cele trei ore petrecute împreună au rămas două minute magice, asta pot vedea și pe ceasul încadrat în fotografii. Cea mai personală fotografie este un cadou pe care Evgheny Kissin mi l-a făcut ascunzându-se în spatele degetelor cu care de obicei redescoperă muzica și pe sine. E o fotografie prin care m-am regăsit cumva și eu.” dezvăluie Cornel Brad.

Fotografiile au fost realizate cu precădere în lumină cu intensitate redusă, ce traduce  vizual atmosfera și timpul muzical de atunci printr-o granulație specifică, regăsită în  materialitatea imaginilor din carte. Grafica albumului este inspirată de cea a unei partituri muzicale, un suport fizic strict de  puncte și linii negre așezate pe hârtie care generează trăiri ample celor ce ajung să o  interpreteze și să o asculte.

Sir Neville Marriner, Marek Janowski, Murray Perahia, Antonio Pappano, Boris Berezovski, Christian Zacharias, Ottavio Dantone, Dimitry Sitkovetsky, James Judd, Semyon Bychkov, Katia & Marielle Labeque, Vladimir Jurowsky, Alexandra Dariescu, Maxim Vengerov, Pinchas Zukerman, Vadim Repin, Boris Brovtsyn, Iosif Prunner, Fazil Say, Elisabeth Kulman, Anita Hartig, Julian Rachlin, Mariss Jansons, Lawrence Foster și Ioan Hollender sunt, printre alții, portretizați în „Interludii în cheie fotografică”.

Volumul conține aproximativ 170 de pagini, la dimensiunea de 23/28 cm, este legat și finisat printr-o tehnică de artizanat, în concordanță cu imaginea clasică a fotografiilor. Albumul va avea un format bilingv și va fi disponibil și în varianta e-book.

„Interludii în cheie fotografică” poate fi comandat în avans pe site-ul igloo.ro, la preț special aici: http://www.igloo.ro/carti/interludii-in-cheie-fotografica-cornel-brad/  

 

Cornel Brad trăiește în București. A lucrat ca librar, editor de reviste și a coordonat proiecte de protecția mediului, realizând în ultimii ani că cele mai profunde pasiuni ale sale sunt fotografia, muzica și oamenii.

Detalii & contact prin: www.cornelbrad.ro            

Despre igloo media

Editura igloo media a fost înființată în 2001. În prezent, este una dintre puținele companii editoriale din România specializate în publicarea cărților de arhitectură, design interior și patrimoniu. Misiunea sa, declarată încă de la început, este ridicarea standardelor culturii vizuale într-o societate care își caută încă reperele în domeniul arhitecturii și al politicilor urbane.

În afara revistei lunare Igloo habitat & arhitectură, situată la interferența dintre arhitectură, design, patrimoniu, cultură urbană și artă  contemporană, editura mai numără următoarele serii editoriale – igloo patrimoniu, igloo best, igloo pocket, igloo profil, igloo guide, igloo art, igloo boks, Anuala de Arhitectură a Municipiului București și Arhitecturi văzute prin Igloo.

Detalii & contact prin: www.igloo.ro

 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0