fbpx

“It’s alright with me”. Prezentare informală – rezidenţă Jardin d’Europe

Vineri, 24 august, ora 17.00 / Studio CNDB – Sala Palatului, etaj 3 (intrarea de lângă Casa de bilete).

Kata Juhász, dansator şi coregraf, şi Andrea Sztojanovits, artist video, s-au aflat într-o rezidenţă de două săptămâni la Bucureşti, timp în care au dezvoltat proiectul „It’s alright with me”. Cele două artiste din Budapesta au colaborat în perioada de creaţie, cu Gina Şerbănescu, critic de dans şi dramaturg (Bucureşti).

“It’s alright with me”. Prezentare informală – rezidenţă Jardin d’Europe

Rezidenţa a fost organizată de Asociaţia 4Culture (Bucureşti), în parteneriat cu Workshop Foundation (Budapesta), în cadrul proiestului european Jardin d’Europe.

The plaza is narrowing. The statues are tempting.

It’s alright with me este o legendă contemporană. Potrivit legendei, există triunghiul Bermudelor al corupţiei, ameninţării şi lipsei de demnitate, unde o mână de ducaţi şI înstăriţi publici se spune că ar fi dispărut în circumstanţe misterioase, şi unde idoli nedoriţi se ridică.

De ce primim statui, cine ni le dă şi de ce? Cine inaugurează statuile, cine le stă model şi cine este Modelul? Ce înseamnă să inaugurezi o statuie şi ce înseamnă să inaugurezi pe cineva drept statuie?

Diferenţa stă în perspectiva din care priveşti.

Ce înseamnă inaugurarea pentru Model? Ce reprezintă pentru populaţie, din punctul de vedere al celui care priveşte? Ce înseamnă totul luând în considerare autoritatea?

Ce face autoritatea cu idolul atunci când idealizează acel idol? Ce scopuri îi atribuie autoritatea? Cum inaugurează autoritatea o statuie pentru etaloanele sale? Şi cum face abuz autoritatea de toate acestea?

În ce mod se aseamănă inaugurarea cu un ritual de sacrificiu? Idolul este idealizat ca un om, sacrificat de cult, autoritatea are propriile sale scopuri cu el şi nu îl apreciază niciodată.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0