fbpx

Ivan pescar – Fish Bar în Delta Dunării

Numit după o mică pasăre de un albastru aproape electric, un fel de colibri de Deltă, cunoscută internaţional sub numele de Kingfisher, fish-bar-ul Ivan Pescar, deschis pe Faleza Tulcea, nu este doar singurul restaurant exclusiv de peşte din zonă, ci şi o declaraţie de dragoste pentru Delta Dunării.

Proiectul a fost dezvoltat de către Ivan Patzaichin, cu un design semnat de SKAA Architects (Sorin Istudor şi Kalliopi Dimou) după un concept al lui Teodor Frolu, cu scopul de a promova gastronomia şi tradi­ţiile Deltei. Aceştia au colaborat cu Dan Buhai, un producător local cu un business de succes în prelucrarea peştelui cu reţete tradiţionale, cu Sorin Zaharia şi cu arhitectul Bogdan Mihalca, pentru a crea un fish-bar modern, ce propune o experienţă gastronomică şi culturală completă, în care tradiţia e reinventată pentru secolul XXI.

Cu experienţa lor de trăitori la Dunăre cu ştate vechi, iniţiatorii proiectului s-au situat clar contra curentului care pretinde că secretul borşului pescăresc ar fi „apa din Dunăre”. De fapt, secretul stă în prospeţimea peştelui şi în mixul măiastru de specii de peşte şi în simplitatea instrumentelor vechi şi de încredere ale pescarului-bucătar – cuptorul, tabla şi ceaunul. Împreună cu Centrul de promovare a Pescaturismului şi magazinul de suveniruri locale, Ivan Pescar face parte dintr-un hub de promovare a Deltei şi a culturii locale, în spiritul conceptului de slow-turism.

Şi, pentru că tradiţia nu înseamnă întoarcere în trecut, ci este vie şi în pas cu mersul vremurilor, noul fish-bar are un aspect contemporan, minimalist, care va satisface şi exigenţele celor aflaţi la curent cu ultimele tendinţe în materie de design. Iar dacă suvenirul cu care aceştia pleacă din fish-bar-magazinul de pe Falezăăare un uşor iz de peşte, aceasta înseamnă că proiectul este unul de succes.

 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0