fbpx

Izolare transformată?

Da, Isolation Transformed este un concurs internaţional de proiecte în care arhitecți, designeri și ingineri sunt invitați să își imagineze, într-o lume postvirus, case, locuri de muncă și cartiere noi.

Mai multe detalii la:

https://www.worldarchitecturefestival.com/isolation-transformed-competition

World Architecture Festival și platforma de storytelling PechaKucha și-au unit forțele pentru a lansa “Isolation Transformed – global design competition” pentru toţi proiectanţii care se gândesc la viitoarele medii postvirus.

waf_logo_2020_rgb

pk

Competiția este cu acces liber și deschisă tuturor arhitecților, designerilor și inginerilor.

Cele mai bune idei vor fi expuse la WAF – World Architecture Festival (Festivalul Mondial de Arhitectură) 2020 din Lisabona (2 până la 4 decembrie) și toate înscrierile vor putea fi vizualizate gratuit pe o pagină dedicată WAF pe PechaKucha.

waf-2020-logobar_02_0

INTRODUCERE

Criza Covid-19 a concentrat atenția asupra spațiilor de locuit și colective pe care le abităm și le folosim în viața noastră de zi cu zi.

Având în vedere recenta izolare necesară pentru indivizi, familii, comunități și orașe, putem folosi proiectarea pentru a atenua sau îmbunătăți contextele fizice și psihologice în care trăim, muncim și ne jucăm.

World Architecture Festival și PechaKucha.com invită arhitecți, designeri și ingineri să sugereze idei, atât mari cât și mici, care dezvăluie cum am putea atenua efectele negative ale viitoarelor pandemii prin proiectare.

O selecție de idei vor fi prezentate şi dezbătute la WAF 2020, care are loc la Lisabona, în perioada 2-4 decembrie a acestui an.

TEMA DE CONCURS

 • Arhitecții, designerii, inginerii și studenții acestor discipline sunt invitați să depună idei despre combaterea efectelor izolării asupra persoanelor, familiilor, comunităților și orașelor

Ideile pot aborda subiectul izolării la orice scară, vizând orice arie geografică sau context social

 • Propunerile ar putea varia de la atenuare la transformare; ar putea include designul produsului, design interior, planuri de locuințe, machete de locuințe, facilități de transport, arhitectură la locul de muncă, design în spații deschise și inițiative în tot orașul, inclusiv intervenții peisagistice
 • Propunerile pot fi permanente sau temporare și se referă la inițiative fizice sau digitale (sau o combinație între acestea)
 • Înscrierile ar trebui să fie în format de prezentare PechaKucha – 20 de imagini cu voice over – și trimise utilizând noul software PK Create al PechaKucha.

MAI MULTE DESPRE PECHAKUCHA

PechaKucha este o platformă storytelling cu o creștere rapidă, folosită de milioane de oameni de pe tot globul. Astăzi, PechaKucha Nights sunt evenimente live organizate în peste 1.200 de orașe, din 140 de țări. Școlile, întreprinderile și agențiile guvernamentale acordă licență în formatul și software-ul PKKucha pentru PechaKucha pentru 20 de imagini x 20 de secunde, cu scopul de a partaja ușor și rapid informațiile și conceptele prezentate.

PechaKucha, care înseamnă „chit chat” în japoneză, are sedii la Chicago și Tokyo.

Pentru a vă inspira din peste 50.000 de povești PechaKucha, vizitați pechakucha.com.

CRITERII DE JURIZARE

 • Forța conceptului
 • Potențial de livrare
 • Universalitate de aplicare
 • Economia mijloacelor

JURIU

Toți membrii juriului vor vedea fiecare dintre prezentările finaliste pe pagina WAF a PechaKucha.

 • Nigel Coates, designer, director de creație, INSIDE
 • Ralph Johnson, arhitect, câștigător categorial WAF
 • Dame Laura Lee, CEO, Maggie’s Centers
 • Sharon Davis, arhitect, câștigător categorial WAF
 • Sunand Prasad, arhitect, fost Președinte RIBA
 • Peter Exley, co-fondator, Architecture is Fun și Preşedinte Ales AIA
 • Reprezentanți ai WAF și PechaKucha.com

DATE CHEIE

 • Deschis pentru înregistrare: 30 aprilie
 • Termenul limită de depunere: 31 august
 • Juriu: la sfârșitul lunii septembrie, veți fi anunțat imediat după ce sunteți finalist
 • Expoziție: WAF Lisabona, 2-4 decembrie, unde va fi dezvăluit câștigătorul!
 • Publicare: supliment WAF în publicaţia Architectural Review, aprilie 2021

CUM SE DEPUN PROIECTELE

 1. Completați formularul scurt de înregistrare WAF Complete the short WAF registration form here
 2. WAF vă va trimite un e-mail pentru a vă confirma înregistrarea și vă va cere să completați profilul de utilizator pe PechaKucha.com
 3. După completarea profilului dvs., veți trimite pe e-mail support@pechakucha.org și PechaKucha vă va răspunde cu un e-mail care vă invită la spațiul de lucru PK Create WAF.
 4. Veți folosi PK Create pentru a încărca imaginile și a oferi narațiuni pentru prezentarea dvs. PechaKucha. Odată finalizat, utilizați PK Create pentru a trimite prezentarea.
 5. Candidații pot urmări pagina canalului WAF începând cu 1 septembrie pentru a-și promova propriile prezentări și a vedea alți candidați! Acesta este și locul în care membrii juriului vor decide participanții listei scurte.

TAXE ȘI PREMII

Nu există nicio taxă de înscriere pentru a participa la această competiție.

Trimiterile selectate vor fi discutate și prezentate la World Architecture Festival, Lisabona, în perioada 2-4 decembrie.

Participanților selectați li se vor acorda câte două legitimații de delegare gratuite pentru eveniment. Aceștia vor fi invitați să își prezinte ideile și vor primi un certificat, la eveniment.

Câștigătorul general va primi un trofeu înmânat la Gala Premiilor WAF, în seara zilei de vineri, 4 decembrie.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Trimiteți orice întrebare legată de tema de concurs la info@worldarchitecturefestival.com

Trimiteți orice întrebare despre PechaKucha la support@pechakucha.org

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0