fbpx

Jean-Dominique Secondi – Ateliere Deschise de Arhitectură

La invitaţia Ambasadei Franţei şi a Institutului Francez la Bucureşti, arhitectul francez Jean-Dominique SECONDI interoghează intervenţia în spaţiul public al Bucureştiului de mâine.

Jean-Dominique SECONDI, arhitect de renume şi profesor la departamentul de „Proiecte Culturale în Spaţiul Public” de la Sorbona, este prezent la Bucureşti pentru a doua ediţie a Atelierelor Deschise de Arhitectură, lansate de Ambasada Franţei şi Institutul Francez în luna octombrie.

Programul Atelierelor Deschise de Arhitectură

25 noiembrie 2010, ora 19.30, Sala Elvira Popescu, Institutul Francez

Arta şi cultura îşi găsesc locul doar în inima oraşului, într-o perspectivă estetică şi decorativă sau, în egală măsură, în construcţia, dezvăluirea, asimilarea teritoriului comun şi al spaţiilor publice, al identităţii şi al transformării lor.

Un nou demers privind arta urbană se bazează pe trei factori:

  • I. Amenajarea spaţiului public
  • II. Animarea oraşelor şi a spaţiilor teritoriale
  • III. Participarea la definirea proiectelor urbanistice

26 noiembrie 2010, Salonul de Onoare, Institutul Francez din Bucureşti

12.00 – 20.00: Atelier Deschis de arhitectură cu studenţii (30 de minute pauză de masă)

Jean-Dominique Secondi - Ateliere Deschise de Arhitectură

În fiecare lună, un arhitect francez de talie mondială este invitat să susţină o conferinţă tematică şi un atelier pentru studenţii şi profesioniştii români şi să propună cazuri concrete pentru transformarea Bucureştiului într-o metropolă a secolului XXI. Următorul invitat al Atelierelor Deschise de Arhitectură este Frédéric Bonnet, care va aborda tema „materialelor în construcţie” (16 şi 17 decembrie 2010).

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0