fbpx

Jucării de designer Made in Ro pentru copilul din fiecare dintre noi

Pentru copii, joaca este ceva foarte serios, fiind o modalitate de a descoperi şi de a-şi apropria spaţiul şi obiectele înconjurătoare. Ca adulţi, este important să păstrăm în vieţile noastre un element de ludic şi să fim conştienţi de puterea terapeutică a jocului. Obiectele pe care vi le prezentăm aici nu sunt jucăriile copilăriei noastre, ci piese de colecţie, pentru iubitorii de design, dar care promit să aducă o notă de farmec, de insolit şi de culoare celor care le vor primi în casele lor. Prin urmare, vă invităm să faceţi cunoştinţă cu trei designeri români de jucării pentru adulţi pasionaţi de frumos şi cu creaţiile lor cu totul speciale.

Monica’s Handcrafted Dolls

monicashandcrafteddolls17

 

În gama variată de personaje imaginate de Monica Melinte Jacoby se regăsesc zâne şi spiriduşi, doamne şi domni eleganţi, animale antropomorfe sau bebeluşi zombi şi personaje goth ce amintesc de membrii Familiei Addams. De altfel, Monica se declară o mare devoratoare de filme horror. Fiecare creaţie este realizată cu respect faţă de mediu, din materiale rămase în urma lucrului din atelierele de croitorie, care ajung astfel în componenţa unor piese unicat, în urma unui proces de upcycling.

Una dintre păpuşile de suflet ale Monicăi este „Prinţesa cu 7 perne”, pe care a lucrat-o cu gândul la bunica sa, însă fiecare în parte este făcută cu multă dragoste. „Când un lucru este lucrat de mână,” spune ea, „nu doar mâna lucrează, inima vine şi ea, îţi pui gândurile în broderie, visele în mărgele, speranţele în ochii păpuşilor. Îţi doreşti ca fiecare dintre ele sa ajungă să bucure pe oameni”.

 

Creaţiile Monicăi pot fi admirate pe pagina de facebook Monica’s Handcrafted Dolls sau pe instagram.

Micul Haos

FOTOmiculhaos10

 

Micul Haos este un proiect început în 2012 de către Maria Mandea, pe atunci studentă la Design de Produs, la UAUIM, cu ideea de a crea personaje inspirate din realitate, eliberate de stereotipurile păpușilor obișnuite.

Personajele sunt lucrate de Maria în atelierul ei din București și au un schelet metalic interior, unele fiind folosite inclusiv în animație. De la accesorii la încălțăminte și îmbrăcăminte, toate piesele sunt realizate cu grijă special pentru personaje, utilizând tehnici diverse, de la modelaj și cusut la printare 3D.

Printre personaje se numără Diego Armando, un latin de o eleganţă nonşalantă, Marzia, o intelectuală cu un stil smart casual şi Grigorel, un iubitor al litoralului în costum de baie retro şi echipat cu colacul de rigoare. Special pentru Maria este „Băiatul de la sindicat”, un muncitor cu cască și echipament de protecție care locuiește printre rămășițele post-industriale ale Brăilei, dar fără a-și considera situația o istorie tristă, ci mai degrabă una de explorare și imaginare.

Recent proiectul a început să devină mai divers, pentru a include cât mai multe forme de joc, o colaborare între designer și cei care se joacă. Un exemplu este cartea Paper Friends, care poate fi descărcată gratuit și printată, şi permite crearea propriilor personaje, a unor prieteni de hârtie.

 

Mai multe detalii despre proiectele şi personajele Mariei se găsesc pe site-ul oficial Micul Haos, precum şi pe facebook şi instagram.

Blanka Ayo

blankaayo1

 

Cu un aspect surprinzător şi în culori puternice, creaţiile Blanka Ayo nu au cum să treacă neobservate. Numite Art Toys sau Urban Toys, ele pot lua forma unor monstruleţi bipezi cu creastă ţepoasă sau creaturi amorfe cu o privire curioasă în ochii asemenea unor periscoape, dar fiecare constituie un exemplar unicat, de un farmec extraterestru.

Designerul Ely Hîrtopanu consideră că jucăriile ar trebui să trăiască pentru totdeauna şi lucrează preponderent în sculpey – o pastă de modelaj polimerică translucidă, uşor de modelat, ce se întăreste prin coacere în cuptor – însă în „anatomia” creaturilor intră şi PVC-ul, sticla, vopselele acrilice, şi lacul. Cele mai recente creaţii au la bază figurine Munny, de dimensiuni diferite, customizate prin aplicarea de diverse elemente şi culori.

Mai multe despre aceste creaturi neasemuite puteţi afla pe pagina de facebook Blanka Ayo sau pe instagram.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0