fbpx

Juriul Concursului Internațional de Design – Natural Light

Grupul VELUX și Little Sun prezintă membrii juriului care va supraveghea desfășurarea Concursului Internațional de Design, Natural Light, marcând astfel aniversarea a 75 de ani a Grupului VKR Holding. Juriul este format din Olafur Eliasson, Patricia Urquiola, Ije Nwokorie, Melody Sarudzayi Joachim și Koyo Kouoh – nume cunoscute la nivel mondial în arhitectură, design și artă. Aceștia vor alege proiectul câștigător pentru realizarea unei ediţii speciale a unei lămpi solare.

În noiembrie 2014, organizația Little Sun și Grupul VELUX și-au unit forțele pentru a lansa un concurs de design, invitând tinerii studenți la design să creeze, în ediție specială, o lampă solară, marcând astfel aniversarea celor 75 de ani de existență a Grupului VELUX. Folosind modelul micro-antreprenorial al organizației Little Sun, proiectul Natural Light va dona un stoc inițial de lămpi solare pentru a marca astfel începutul distribuirii acestora în comunitățile africane izolate, la prețuri accesibile.

Grupul VELUX și Little Sun sunt încântați să anunțe juriul pentru Concursul de Design Natural Light. Juriul este compus din oameni cu renume în domeniile lor de activitate: Olafur Eliasson, Patricia Urquiola, Ije Nwokorie, Melody Sarudzayi Joachim, Koyo Kouoh, alături de Michael Rasmussen, Director Marketing VELUX A/S și inginerul Frederick Ottessen, fondatorul organizației Little Sun.  

Olafur Eliasson, președintele juriului, este cel care a înființat Little Sun, o organizație socială care a demarat la nivel global un proiect al cărui scop a fost de a aduce lumină solară sustenabilă, în zonele fără electricitate. Pe lângă Little Sun, Eliasson este cunoscut pentru lucrările sale de artă expuse în lume, precum The weather project de la London’s Tate Modern (2003), Your black horizon de la Venice Biennale (2005), și Waterfalls din New York (2008).

Olafur Eliasson declară: “Sunt foarte încântat să prezidez juriul concursului Natural Light. Este o oportunitate deosebită de a intra în legătură cu generația viitoare de studenți talentați. Ei sunt tinerii care au forța și talentul necesar pentru a găsi un răspuns la problemele globale cu care ne confruntăm. Sunt de părere că designul inovativ ar putea să schimbe ceva în viitorul nostru!”

Alături de Olafur Eliasson, cei patru membri ai juriului vor evalua proiectele prin prisma expertizei proprii. Membră a juriului, Patricia Urquiola reprezintă unul dintre cele mai sonore nume în designul interior actual. Patricia a lucrat cu branduri de renume în design, precum Moroso, Boffi, Foscarini și Missoni. Lucrarea sa, fotoliul Fjord, este parte a colecției permanente de la Muzeul de Artă Modernă din New York. Patricia s-a născut în Spania și a studiat arhitectura la Madrid înainte de a se muta la Milano și de a absolvi Universitatea Politecnico din Milano. În 2011, Patricia Urquiola a primit Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes și i s-a oferit Ordinul Isabella the Catholic de regele Juan Carlos I al Spaniei.  

Membru al juriului, Ije Nwokorie este președintele companiei Wolff Olins, recunoscută ca fiind unul dintre cele mai influente branduri la nivel mondial, printre clienții săi numărându-se Virgin Media, Skype și GE. Ije Nwokorie s-a născut în Statele Unite ale Americii, dar și-a petrecut cea mai parte a tinereții lui în Nigeria, unde și-a început studiile în arhitectură înainte de a-și face Masteratul la Universitatea Columbia în New York. Ije este, de asemenea, consultant pentru demararea a numeroase afaceri în Africa și susține creșterea industriei în acea zonă.  

Membră a juriului, Melody Sarudzayi Joachim este implicată în organizația Plan International și a jucat un rol complex în fondarea Trustului Alight Zimbabwe, partenerii organizației Little Sun în Zimbabwe, ocupând poziția de Vice Președinte.  

Membră a juriului, Koyo Kouoh este curator recunoscut la nivel internațional și producător cultural. Cameruneză prin naștere, dar cu inima senegaleză, Koyo are o afinitate profundă pentru continentul african. Este fondatoare și director artistic al Companiei Raw Material, un centru de artă, cultural și social în Dakar, Senegal.   Koyo Kouoh spune: “Sunt încântată să fac parte din juriul concursului Natural Light. Accesul la energie naturală, regenerabilă este o chestiune globală și constituie o provocare pentru viitorul nostru. Scopul nostru este să inspirăm tinerii designeri de mâine să se implice în acest demers și aștept cu nerăbdare să văd proiectele înscrise în concurs.” 

În martie 2015, juriul va analiza proiectele înscrise în concurs, iar proiectul câștigător va fi anunțat în luna mai 2015.

Concursul de Design Natural Light

De aproape 75 de ani, Grupul VELUX contribuie la îmbunătățirea condițiilor de viață din întreaga lume, aducând lumină naturală în casele oamenilor. Pentru a marca această aniversare, Grupul VELUX în parteneriat cu Little Sun, o organizaţie social-globală inițiată de renumitul artist Olafur Eliasson și inginerul Frederik Ottesen, organizează un concurs pentru a îmbunătăți condițiile de viață din zonele izolate de pe glob, unde nu există electricitate.

Concursul internațional invită studenții de la design din toată lumea să aducă lumină în zonele izolate din Africa prin proiectarea unei ediții speciale a lămpii solare Little Sun. Conceptul câștigător de lampă se va produce în 29.000 de exemplare iar un număr substanțial de lămpi vor fi vândute la prețuri rezonabile în zonele izolate din Africa.

  Cum să te înscrii la concursul Natural Light

·       Înscrierea la concursul Natural Light se face începând cu data de 3 noiembrie 2014.

·       Data limită de depunere a proiectului este 15 martie 2015.

·       Toate proiectele trebuie depuse în format JPG sau bitmap, de calitate bună, pentru a putea fi analizate pe un monitor de 12.5 inch cu o rezoluție de 1,366 x 768 pixeli. Imaginile trebuie însoțite de o descriere a proiectului de maxim 500 de cuvinte, scrisă în limba engleză. De asemenea, participanții trebuie să depună un film de 30 sec care să prezinte proiectul.

Găsiți toate detaliile înregistrându-vă pe www.naturallight.org 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0