fbpx

Kunsthalle Bega prezintă: CRONICILE VIITORILOR SUPEREROI

curator: Anca Verona Mihuleț

Adriana Chiruță (România) / Hyunjin Bek (Coreea de Sud) / Baptiste Debombourg (Franța) / Heecheon Kim (Coreea de Sud) / Fabio Lattanzi Antinori (UK) / Lawrence Lek (UK) / Dalibor Martinis (Croația) / Adina Mocanu (România) / Dimitar Solakov (Bulgaria) / Larisa Sitar (România) / Stardust Architects (România) / Maria Pop Timaru (România)

02.10.2021 – 22.01.2022
Deschidere: sâmbătă, 2 octombrie, 18:00 – 21:00

În 2019, Kunsthalle Bega a inițiat programul BEGA ARTPRIZE, singurul premiu curatorial din România care se acordă anual, în urma consultărilor cu un juriu de specialitate, unui curator sub 40 de ani. Prima laureată a premiului a fost Anca Verona Mihuleț, care în ultimii doi ani a lucrat la un proiect expozițional amplu dedicat mecanismelor tehnologice și artistice care validează percepția noastră despre viitor – fie că vorbim despre inteligență artificială, microorganisme periculoase, accidente, predicții financiare, manifestări paranormale sau forme de adaptare și transformare ale identității.

Expoziția Cronicile viitorilor supereroi are ca punct de plecare ultima carte a cercetătorului american Ray Kurzweil, Danielle: Chronicles of a Superheroine [Danielle: Cronicile unei supereroine], care urmărește eforturile unei tinere pentru rezolvarea marilor probleme globale cu ajutorul cunoașterii și tehnologiei. Scrisă din perspectiva unui gânditor futurist, Danielle: Chronicles of a Superheroine este un manual care ne ajută să ne poziționăm în fața lucrurilor care vor veni și pentru care trebuie să fim pregătiți.

Cei 12 artiști selectați pentru a intra în conversație cu Danielle pornesc de la interesul față de explorarea necunoscutului sau de la ideea de joc, urmărind extrapolarea unor experiențe personale în relație cu viitorul. Pozițiile prezentate în expoziție sunt rezultatul unor practici hibride, la limita dintre vizualitate, arhitectură, inginerie, coregrafie și performance. În egală măsură, expoziția conturează ideea unei meta-colectivități situate în afara distopiei globale, într-un punct în care se intersectează regiuni geografice și canale digitale, creând uneori haos, iar în alte împrejurări, o stabilitate pe cât de molipsitoare, pe atât de apăsătoare.

kunsthalle bega


Marți – Sâmbătă: 12 – 18
Tuesday – Saturday: 12pm – 6pm
CIRCUMVALAŢIUNII 10
TIMIȘOARA  (RO)
KUNSTHALLEBEGA.RO

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0