fbpx

La graniţa dintre tehnologie şi artă, Samsung și MARe Bucureşti prezintă expoziția #NoteToFrame

Samsung România, în parteneriat cu Muzeul de Artă Recentă București, anunță lansarea expoziției #NoteToFrame, deschisă între 13 noiembrie şi 27 noiembrie, în cadrul muzeului.

Inaugurată de Noaptea Muzeelor, expoziția #NoteToFrame reprezintă punctul culminant al campaniei cu același nume, care a debutat în octombrie și a lansat utilizatorilor provocarea de a-şi descoperi şi exprima creativitatea. Plasându-se la intersecţia dintre tehnologie şi artă, şi explorând felul în care cele două domenii interacţionează, se influenţează şi potenţează reciproc, expoziţia constă într-o serie de televizoare The Frame pe ecranele cărora sunt expuse lucrările semnate de cei mai creativi dintre follower-ii paginii de Instagram Samsung România. Eleganţa minimalistă a ramei lasă lucrările să vorbească de la sine. Expoziţia este covid safe şi poate fi vizitată în întregime din stradă, fără a intra în clădire, televizoarele fiind amplasate în vitrina muzeului. Sau, ea poate fi vizitată din confortul propriei locuinţe, ca parte a turului virtual organizat cu ocazia Nopţii Muzeelor.

_cadru_3 (1)[2]

 

Scurtă istorie

Pornind de la două produse vedetă lansate în 2020 – Galaxy Note20 și The Frame TV, dar și de la afinitatea pe care utilizatorii acestora le au pentru artă, Samsung a oferit acces pasionaților de artă la cea mai bună modalitate de a-și crea o galerie de tablouri în propria locuință. Datorită S Pen-ului, Galaxy Note20 poate fi un instrument valoros pentru arhitecţi, designeri şi artişti, însă oricine își poate crea, cu ajutorul lor, o operă de artă, în stilul propriu, pe care o poate expune apoi, sub forma unui tablou digital, pe ecranul televizorului The Frame.

Pornind de la fotografiile realizate de Christina One şi gif-urile pre-desenate de ilustratorii Livia Fălcaru, Daia Grigore și Paula Rusu, Samsung România şi-a invitat follower-ii de pe Instagram să își creeze propriile operă de artă folosind S Pen-ul de pe Galaxy Note20, pentru șansa de a-și expune lucrarea la Muzeul de Artă Recentă din București.

_cadru_1 (1)[4]

Cele peste 160 de lucrări înscrise în concurs au fost analizate de un juriu format dintr-un reprezentant Samsung, unul din cadrul Muzeului de Artă Recentă și fotograful Christina One, iar cele mai bune 14 lucrări pot fi acum văzute în cadrul expoziției #NoteToFrame.

Actorii principali

Televizor când este pornit şi operă de artă când este oprit, Samsung The Frame este definit de rama elegantă şi minimalistă, datorită căreia se potriveşte perfect în orice spaţiu. Este ideal pentru iubitorii de artă deoarece poate deveni o veritabilă galerie de artă, având o bază de imagini cu peste 1.200 de opere, din Antichitate şi până în prezent, din care fiecare utilizator îşi poate alege preferatele, pentru a-şi crea propria experienţă sau a-şi exprima starea de spirit sau personalitatea.

Primul smartphone ce îmbină un instrument de scris cu un telefon, Samsung Galaxy Note20,  echipat cu S Pen, aduce o lume cu totul nouă în buzunarele utilizatorilor. Ecranul Infinity-O de 120Hz este rapid, făcând atingerile S Pen extrem de precise, astfel încât să poți scrie în mod natural. Mai mult, S Pen este dotat cu tehnologie Bluetooth care îl transformă într- un controler wireless util pentru telefon. Posibilităţile oferite de acest duo dinamic sunt nenumărate, de la adnotări făcute articolelor citite şi editare de fotografie la crearea de schiţe şi picturi digitale în întregime pe telefon.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0