fbpx

LĂCUSTE ÎN ETER – workshop de proiectare parametrică şi fabricaţie digitală.

16-18 Iulie: Training intensiv: Introducere în designul parametric folosind Rhinoceros+ Grasshopper

19-22 Iulie: Fabricaţie digitală: proiect/machetă/ 1:1

LĂCUSTE ÎN ETER – workshop de proiectare parametrică şi fabricaţie digitală.

Scopul general al workshopului:

Vechile incinte ale Timişoarei obişnuiau să fie pline de viaţă. În jurul cursivelor se ţesea mai mereu o strânsă comunitate; curţiile reprezentau spaţii organice prin conţinutul lor uman. În decursul ultimelor decenii acest tip de relaţionare cu spaţiul comun a cam dispărut. Curtea de pe Mărăşeşti 14, TM, a reuşit într-un timp relativ scurt să coaguleze o mică comunitate în jurul căreia gravitează şi activează diverse grupuri de creaţie.

Prin acest workshop, se încearcă focalizarea pe această nouă formă de comunitate ce ar putea fi unul dintre opozanţii atomizării societăţii moderne timişorene. Mecanismele folosite în acest sens vor fi evoluţia tehnologiei digitale şi creşterea gradului de conştientizare referitor la mediul natural şi cel social.

Tehnologiile digitale joacă un rol foarte important în recunoaşterea schimbării modului în care proiectăm, construim şi trăim arhitectura. Conştienţa ecologică şi socială, pe de altă parte, ne cer să observăm şi să înţelegem tendinţele comportamentale ale mediului în care trăim – atât cel natural, cât şi cel antropic. Folosirea platformelor parametrice în acest context le va acorda participanţilor posibilitatea de a nu se rezuma la folosirea design-ul ca instrument ce deserveşte funcţii pragmatice, estetice şi semiotice, ci şi pe post de regulator al mediilor interne şi externe, controlând fluxuri bioclimatice, sociale, comportamentale.

Valoarea nu mai rezultă doar din formă în spaţiu, ci mai degrabă din relaţiile ce se dezvoltă prin, în şi din spaţiul respectiv. Relaţii şi acţiuni combinate – reacţii – în şi pentru o realitate “deschisă” şi non-predeterminată. Acţiunile sunt noile forme!

Public ţintă:

  • arhitecţi şi studenţi arhitecţi, designeri, peisagişti, urbanişti, ingineri
  • studenţii arhitecţi au prioritate, iar workshop-ul va fi recunoscut ca practică (FAT)

Obiective:

  • introducere în proiectarea parametrică şi în logica funcţională a software-ului (Rhinoceros+Grasshopper+Kangoroo+Ecotect+Geco)
  • testarea tehnicilor de lucru parametrice, pornind de la o temă dată
  • testarea şi prototiparea la scară redusă a unor metode şi tehnici- fabricaţie digitală a prototipurilor
  • exportarea grafică şi post-procesare a materialului- prezentarea soluţiilor şi expozitie
  • prototiparea la scara 1:1 a unei solutii

Înscrieri şi preselecţie:

Pentru a participa la workshop, vă rugăm trimiteţi un mail pe adresa: info@edukube.org sau lacusteineter@gmail.com, cu o scurtă descriere (2, 3 randuri ) în care să explicaţi ce urmăriţi să învăţaţi în urma acestui curs / practică.

Datorită numărului limitat de locuri disponibile, se va realiza o preselecţie a candidaţilor în baza unui mic portofoliu ce se va înscrie pe un format A3 – 150dpi, format .pdf sau .jpg.

Vă rugăm să specificaţi în mailul-aplicaţie dacă aveţi experienţă anterioară în soft-uri de modelare / randare – şi în special dacă aveti experienţă cu modelarea în RHINO sau Grashopper!

Data limită este 1 iulie 2012, ora 24:00.

Taxa de participare va fi de 150 Ron pentru studenţi şi 250 Ron pentru restul participanţilor. Aceasta va acoperi cheltuieli organizatorice – materiale, producerea prototipurilor, expoziţie. Modalitatea de plată va fi anunţată ulterior. Taxa de participare nu este returnabilă!

Plata se poate face până în data de 10.07, la sediul Edukube. Participanţii ce nu achită taxa de înscriere până la data respectivă îşi vor pierde locul.

Ce trebuie să aveţi la voi:

Fiecare participant este rugat să îşi aducă propriul laptop

Sofware-ul (trial) va putea fi folosit pe propriul calculator pe toată durata workshopului

Se vor utiliza minim Rhino 4 SR.8 şi plugin-ul Grasshopper(minim 0.8.0062)

download.rhino3d.com/rhino/4.0/evaluation/download/

www.grasshopper3d.com/page/next-build

Tutori:

O co-producţie:

Kube Labs @ edukube: kubelabs.wordpress.com/

Gazde:

Web: www.lacusteineter.wordpress.com

Facebook: http://www.facebook.com/events/369299529804674/

Mail: lacusteineter@gmail.com

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0