fbpx

Lângă Milano: transformarea unui fost club muncitoresc de secol XIX în restaurant

Text: Manuela Zipiși

Sub influența Expo Milano 2015, nordul Italiei se află într-o continuă transformare, pe listă aflându-se inclusiv recuperarea și convertirea unor clădirii vechi în spații funcționale. Este și cazul restaurantului PCube din Trezzo D’adda, un orășel de lângă Milano, de al cărui design s-au ocupat iarchitects. Orășelul italian Trezzo D’adda, are, începând cu acest an, un nou restaurant care și-a propus recuperarea trecutului. Construită în secolul al XIX-lea, clădirea adăpostea odinioară un restaurant și un club destinate muncitorilor de la căile ferate.

Lângă Milano: transformarea unui fost club muncitoresc de secol XIX în restaurant

iarchitects au dorit păstrarea spiritului convivial al clădirii, iar transformarea a ținut cont de spiritul locului, delimitându-se trei zone distincte. Intrarea este dominată de barul cu scaune înalte care intră în dialog cu o masă încăpătoare. În următoarele două încăperi întâlnim mese mai mici, dar și o zonă de lounge cu fotolii și canapea vintage. Linia tradițională a fost urmărită și în alegerea materialelor: lemn (bar, mobilier) și fier (scaune, lămpile suspendate etc). Din aceeași perspectivă, a fost scos la lumină și pus în valoare tavanului inițial, din lemn, ascuns sub straturi succesive de zugrăveală.

Lângă Milano: transformarea unui fost club muncitoresc de secol XIX în restaurant

Mesele au fost confecționate manual, utilizându-se plăci vechi de lemn din clădire, de către frații Nicholas și Jacopo Pepe. Pentru podea și planul orizontal al barului a fost aleasă breccia, un tip de piatră specific clădirilor din Lombardia. Zona de perete placată cu faianță colorată accentuează senzația vintage a restaurantului. La exterior a fost conturată o terasă mare, luminată discret. De amenajarea interioară s-au ocupat tot iarchitects, care au optat pentru accente minimale, care să nu pericliteze în vreun fel identitatea locului, impregnată de o anume melancolie a întâlnirilor după serviciu din alte vremuri.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0