fbpx

Lemnul devenit papion.Don Papillon

Popularitatea incontestabilă a lemnului din ultimii ani l-a făcut să se materializeze în cele mai inedite iposaze în cadrul designului de obiect. Arhitectul Alexandru Bucur și Gigi Vasilache, iubitor și cunoscător al lemnului, au inițiat un experiment care s-a transformat într-un real brand de papioane din lemn: Don Papillon.

Neconvenționalul se combină cu respectul pentru natură, astfel încât lemnul utilizat provine din păduri controlate din Europa, Africa, America și Asia. Pe cei de la Don Papillon îi puteți (re)descoperi în acest weekend la târgul de design Made in Ro, dar până atunci, am aflat de la Alexandru Bucur cum arată o zi din viața unui papion Don Papillon. Și nu numai.

Profilul purtătorului de papion din lemn:
Purtătorii de papion vin din cele mai diferite domenii, dar au în comun două elemente: independenţa şi încrederea în sine. Deci te poţi alătură oricând acestei comunităţi. Trendul actual vizează reinventarea pieselor de pe vremea bunicilor. Aşa au apărut şi papioanele din lemn, accesorii vestimentare versatile care îţi dau un aer proaspăt şi te scot din mulţime, indiferent dacă le asortezi la un sacou de in, o vestă din denim sau o cămaşă în carouri. Şi cum femeilor le plac bărbaţii care se îmbracă frumos, de ce să nu fii atent cu acest aspect mai des? Wenge, cabreuva, nuc american, zebrano, sucupira sau palisandru sunt câteva dintre esenţele de lemn exotic care iau forma papionului, transformându-l într-un must-have pentru orice bărbat sofisticat.

O zi din viaţă unui papion Don Papillon:
1. Avem o bucată de lemn de esenţă preţioasă rămas de la o amenajare;
2. Tras în maşină de grosime că să ajungă la o grosime de 3,5 mm;
3. Foaia de lemn se duce la tăiere şi gravare laser pe formă desenată deja vectorial;
4. Papionul este deja format: se şlefuieşte şi se uleiează;
5. Între timp, la atelierul de croitorie se croieşte materialul pentru nod şi bandă de prindere;
6. Este trimis la croitorie unde i se aplică nodul şi banda de prindere;
7. I se montează accesoriile;
8. Este ambalat în cutie;
9. Trimis prin curierat pe bicicletă oriunde în Bucureşti, sau cu maşină oriunde în ţară.

Există vreo esenţă de lemn cu care nu aţi lucrat până în prezent şi v-ar plăcea s-o transformaţi în papion?
Din rădăcina de Bocote pentru că este un lemn rar, foarte dur cu fibră spectaculoasă. Mi-ar plăcea să pot folosi şi Oud (sau agar), lemnul parfumat folosit în industria parfumurilor (deşi se pare că nu e rezistent pentru a fi debitat în formă noastră).

Planuri de viitor la Don Papillon…
Un magazin fizic pe o stradă comercială cochetă din Bucureşti unde să oferim mai mult decât papioane.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0