fbpx

Linii clare şi lumină din belşug. Apartament MP by Ateliero

Responsabilitatea arhitectului este de a sculpta aerul”, spun cei de la Ateliero, iar acest lucru se simte cu adevărat în amenajarea acestui apartament spaţios, ce aduce o doză de minimalism scandinav cu note luxury în zona de nord a Bucureştiului. Dominat de tonuri neutre, calde şi de textura naturală a lemnului, pe alocuri în asocieri surprinzătoare, apartamentul „respiră” modernitate şi sofisticare şi se dovedeşte un mediu ideal pentru inovaţia şi designul unic concretizate în televizorul − piesă statement – Samsung The Serif.

GAF_013_IMG_3131_vladpatru

Beneficiarii sunt un cuplu tânăr, care şi-a dorit o amenajare high end, contemporană, cu accente glam, industrial, luxury pentru apartamentul lor cu o suprafaţă de 245 mp. Interiorul este împărţit într-un vestibul, un open space ce cuprinde bucătăria, livingul şi diningul, două spaţii de lucru, dormitorul matrimonial cu baia adiacentă plus un dressing generos şi o baie pentru invitaţi.

GAF_010_IMG_3121_vladpatru

Riflajele glisante din lemn masiv prezente în living se potrivesc perfect cu rama unică, sub forma literei „l” a Samsung The Serif, care, atunci când nu este folosit, se îmbină cu decorul asemenea unei piese de artă. Mai mult, atunci când este oprit, televizorul poate afişa o serie de cadre inspirate de frumuseţea naturii. Şi în acest caz, el se armonizează perfect cu textura lemnului sau cu tabloul cu zebre stilizate.

 

Televizorul din dormitor este tot Samsung, de data aceasta The Frame şi aduce, prin supleţea sa, o completare discretă, dar de efect, unui spaţiu caracterizat de un fascinant joc de texturi. Şi aici, dominant este lemnul, care se îmbină armonios cu tonurile calde de gri deschis.

GAF_017_IMG_3215_vladpatru

Tema riflajelor este reluată la o dimensiune mai mică, creând un sentiment de continuitate.  Baia este amplasată într-o relaţie de comunicare vizuală directă cu dormitorul de care este separată printr-un perete din sticlă, comunicare ce poate fi întreruptă, atunci când este cazul, prin închiderea draperiilor. Materialul folosit cu predilecţie pentru baie este marmura, prezentă şi în partea de jos a peretelui care o desparte de dormitor, ceea ce creează senzaţia de „cutie” elegantă sau de saună/spa privat.

 

Televizoarele pot fi, de asemenea, folosite de beneficiari în spaţiile de lucru, ca instrument de prezentare. Ele pot fi încadrate perfect atât în micul studio foto, cât şi în biroul mai generos, cu elemente industriale şi spaţiu de discuţii confortabil, cu o canapea şi fotolii puf.

PROIECT: Ateliero, arh. Alexandru Ofrim, arh. Otilia Sorete-Arbore; FINALIZAT: 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0