fbpx

Loc. Școala de privit acasă

În perioada 23-30 august 2015 Galeria Posibilă împreună cu Asociația Sătească „Șona Noastră” organizează în satul Șona, de lângă Făgăraș o serie de evenimente plasate sub genericul Loc. Școala de privit acasă.

Început în anul 2013, ca o iniţiativă a pictorului Ştefan Cȃlţia şi a echipei de la Galeria Posibilă, proiectul Loc. Şcoala de privit acasă a crescut cu fiecare ediţie, devenind treptat o componentă importantă şi un „ferment” al vieţii sociale şi culturale  a satului.  

Anul acesta, va fi inaugurată Fierăria lui Lazăr – atelier de fierărit, loc de întâlnire a comunității din Șona și de organizare a evenimentelor culturale.

Pe data de 23 august, la Casa Albastră veți putea vizita expoziţia de sculptură a tȃnărului artist Matei Avramescu, cu lucrarea În care se arată imaginea ce i se-arată domnului W. (fier și tablă) realizată în cadrul rezidenţei sale la Şona.

Printre evenimentele desfășurate cu această ocazie va fi organziată și o discuție despre meștesuguri vechi și valorile comunității, în cadrul căreia vor fi invitați Șerban Sturdza și Alexandra Mihailciuc. De asemenea, Eugen Vaida de la Asociația Monumentum vor vorbi despre creditul BCR pentru restaurarea și amenajarea clădirilor tradiționale și de patrimoniu.

În cadrul programului vor avea loc două ateliere de meserii tradiționale: demnostrație de fierărit și de țiglărit.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0