fbpx

Make a lecture: Reconversia spaţiilor industriale la Make a Point

Joi, 8 septembrie, ora 20.00, Make a Point propune noi perspective asupra utilizării spaţiului industrial, o prezentare a profesorului Geoff Lehman urmată de discuţii libere cu publicul.

În contextul unui oraş, caracterul şi specificul unui loc sunt produse nu numai ale planificării urbane sau dezvoltării comerciale, ci şi ale unei evoluţii organice în timp şi spaţiu, ale unei istorii de utilizări şi reutilizări de către oamenii care au locuit şi muncit în locurile respective.

Profesorul Geoff Lehman, va vorbi despre reutilizarea spaţiului industrial – Postăvăria Română, Make a Point în relaţie cu alte proiecte din cartiere post-industriale (Südgelände în Berlin, Arsenal în Veneţia şi altele) unde zonele în prealabil dedicate industriei, manufacturării sau transportului au fost transformate în parcuri şi grădini, muzee, spaţii expoziţionale etc.

Cum se compară aceste conversii cu proiectele asemănătoare din România? Luând în considerare alternativele planificării urbane raţionale, construcţiile noi care ţin de domeniul privat şi reutilizarea structurilor şi spaţiilor pre-existente, care este miza acestei transformări în ceea ce priveşte modul de locuire a oraşului?

Make a lecture: Reconversia spaţiilor industriale la Make a Point

Discuţiile vor fi moderate de Miruna Stoicescu, arhitect specializat în politici şi intervenţii de reabilitare urbană. A studiat la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti, Universitatea din Porto, Portugalia şi Politehnica din Torino, Italia. Miruna a contribuit la conversia sălii de repasat a Postăvăriei Române în sediu şi spaţiu expoziţional al Make a Point.

Conferinţa face parte din proiectul Mă numesc Cartier, o serie de evenimente alternative de petrecere a timpului liber în cartier, despre care veţi putea citi un articol amplu în Oogli de octombrie.

Intrarea liberă.

Când: Joi, 8 septembrie, ora 20:00.

Unde: La Make a Point; Postăvăria Română, Şos. Morarilor nr. 1, Pantelimon

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0