fbpx

Maker School pentru studenții arhitecți

DESIGN & BUILD

Maker school e un jam session de proiectare și fabricație. Workshop-ul este adresat studenților arhitecți și e menit să completeze formarea teoretică primită în facultate cu o serie de cunoștințe și experiențe pe care le considerăm esențiale. Pe scurt structura workshop-ului conține prezentarea unei palete de materiale și tehnici de prelucrare, proiectarea unui obiect pe o temă dată și într-un buget fix și în final producția asistată a obiectului proiectat.

Într-o manieră relaxat-constructivă urmărim să readucem în prim-plan bucuria de a lucra cu materialele, de a le modela, articula și pune în operă, de a produce detalii cu valențe plastice, de a reapropia procesul de proiectare de lumea concretă și de om.

Workshop-ul este un exercițiu la scară redusă prin care ne dorim să reconectăm profesia la lucrul concret cu materia și să-i ajutăm pe viitorii arhitecți să-și îmbogățească repertoriul de detalii și capacitatea de a genera soluții.

Cursul-workshop se compune din 3 etape:

  • Prezentări
    Conturăm un univers de posibilități în lemn, metal, beton și ceramică. Afli ce tipuri de prelucrări sunt posibile și ce materie primă se găsește.
  • Proiectare
    Proiectăm obiectele în baza unei teme, în limitele posibilităților tehnice și a bugetului.
  • Construcție
    Construim obiectele. Fiecare echipă de 2 studenți va fi inițiată în tehnicile necesare realizării obiectului lor.

Tema acestui prim workshop gravitează în jurul unui punct de tangență între om și natură. Vom construi bird feedere sau bird baths. Tema aduce cu sine un potențial plastic deosebit. Detaliile vor fi discutate la curs.

Cursul se va încheia cu o cină preparată de noi înșine, diplome, recompense și concluzii.

Această primă ediție pilot este limitată la 8 locuri, din rațiuni de eficiență și siguranță. Cursul este dedicat studenților arhitecți indiferent de anul de studiu și de universitatea la care studiază.

PROGRAM

Workshop-ul are 9 întâlniri. Zilele de lucru sunt joi, vineri și sâmbătă,

28, 29, 30 septembrie, orele 14:00 – 20:00

5-7 și 12-14 octombrie: joia și vinerea în intervalul 17:00 – 21:00 și sâmbătă cu program flexibil în funcție de necesitățile echipelor.

Sesiunile vor avea loc la Nod Makerspace și la atelierul ZWART, ambele aflate în incinta Industriei Bumbacului, din Splaiul Unirii, nr. 160, cu posibile excursii de shopping la magazinele de construcții din apropiere.

ÎNSCRIERE

Pentru a ușura lucrul în echipă, propunem înscrierea echipelor la workshop (câte 2 studenți). Dacă ești interesat să participi la workshop și îți lipsește coechipierul, scrie-ne pentru matchmaking.

Pentru selecție așteptăm 3 fraze despre motivația voastră de a participa la Maker School, două imagini cu obiecte care vă plac și câte o fotografie cu cea mai mândră machetă pe care ați realizat-o până în prezent.

Așteptăm înscrieri sau întrebări pe mail la andrei@asociatiadtm.ro până pe 10 septembrie și vom anunța lista participanților pe 15 septembrie.

Participarea e confirmată după efectuarea plății. Costul de participare de 400 lei/persoană se achită până cel târziu 25 septembrie numerar sau în contul asociației Designers, Thinkers, Makers.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0