fbpx

Materia. Hiper-materialitatea lemnului

Când o materie primă cu atâta forţă a sugestiei precum lemnul iese în evidenţă, se plăsmuiesc obiecte în care materialitatea pură intră în armonie cu funcţionalitatea. Le întâlnim la Materia, un atelier românesc de creaţie şi producţie de obiecte de mobilier şi decoraţiuni interioare.

Înfiinţat de către Cristian Branea, atelierul s-a lansat în septembrie 2014 la târgul BIFE-SIM, fiind una dintre aface­rile câştigătoare ale primei competiţii de afaceri sociale „Fabricat în Ţara lui Andrei”. Obiectele semnate Materia poartă amprenta materiei prime din care sunt realizate: lemn masiv, lemn masiv recuperat, metal (oţel, cupru sau alamă), marmură, fetru, ceramică.

Lemnul şi celelate „materii” se declină în siluete geometrice şi minimaliste, linii curate, complet lipsite de elemente sau artificii decorative. Tehnicile de finisare sunt naturale şi se bazează pe meşteşug, cum ar fi, spre exemplu, finisajul japonez prin ardere Yakisugi, periere sau finisajul tradiţional scandinav cu săpun.

Lemnul, materialul vedetă, este în general, stejar recuperat definit de capricii, dar şi de un caracter puternic, vizibil inclusiv în imperfecţiunile pe care designerii aleg să nu le camufleze, ci din contră, să le pună în valoare. Ceea ce particularizează produsele Materia este întâlnirea surprinzătoare dintre masivitatea exacerbată a blaturilor de stejar recuperat cu picioarele din plexiglas transparent. Apar, astfel, mese ori banchete surprinzătoare, diafane şi ma­sive în acelaşi timp.

Creaţiei proprii i se adaugă colaborările Materia cu birouri de arhitectură şi design interior pentru realizarea de produse custom made. Este cazul colaborării cu echipa SYAA în amenajarea Simbio Kitchen & Bar. Obiectele cu design Materia vor fi prezente la începutul lui 2016 la târgul internaţional de mobilă IMM Köln 2016.

 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0