fbpx

Materiale naturale și mobilier vintage într-o oază dedicată îngrijirii de sine. Jolly Beauty Salon, Kyiv, Ucraina

ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Rina Lovko Design Studio TEXT: Anca Rotar FOTO: Yevhenii Avramenko

Din păcate închis pentru o perioadă nedeterminată la scurt timp după finalizare, acest centru de înfrumusețare din Kyiv reimaginează un spațiu existent care îndeplinea, până nu demult, o funcțiune similară, de salon de coafură. Materialele naturale, texturile neprelucrate, cromatica blândă și liniile ondulate ale elementelor decorative creează un ambient minimalist, în același timp primitor și reconfortant. Atmosfera este completată de mobilierul vintage, detaliile din lemn și schema de iluminat gândită cu atenție.

Noul salon este situat la primul etaj al unei clădiri construite în anii 1950, în centrul de afaceri al Kyivului. Într-o primă fază, exteriorul a fost curățat de panouri de afișaj și graffiti și renovată, pentru a pune în evidență ritmul vizual al arhitecturii exterioare și a restabili coerența fațadei clădirii.

Interiorul este compus din zona de așteptare, recepție și spațiul principal, ce integrează toate serviciile oferite într-o suprafață redusă. La acestea se adaugă zonele dedicate angajaților și toaleta. Peretele principal este decorat cu travertin roșu, mătuit de mână pentru a căpăta o nuanță roz pal. Marginile au fost, de asemenea, tratate manual, creând un efect de naturalețe. Dincolo de aspectul estetic, placajul parțial îndeplinește și un rol practic, de a împiedica murdărirea peretelui în partea de jos și, în același timp, integrează suporturile pentru picioare, din oțel inoxidabil.

Cu excepția scaunelor, toate piesele de mobilier ce populează spațiul au fost realizate special pentru acest proiect. Biroul de recepție monolitic, din cuarț, are o geometrie aparte, pusă în evidență de prezența oglinzii.

Zona de așteptare este mobilată cu scaune vintage Walter Kroll, tapițate cu catifea bej, ce încadrează o măsuță de cafea sculpturală, din travertin și oțel inoxidabil. Pentru finisajul pereților și al depozitărilor s-a folosit aceeași culoare, creând senzația de curgere naturală a spațiului și de amplificare a acestuia.

Oglinzile de machiaj, imaginate ca tripticuri minimaliste, au rame din furnir de stejar și sunt dotate cu iluminat adițional tip LED. Ele se armonizează perfect cu mobilierul confortabil, în timp ce suportul din metal oxidat servește la ascunderea cablurilor electrice. Același furnir de stejar a fost folosit și în cadrul unor depozitări, precum și pentru picioarele meselor, inclusiv în cazul mesei de masaj.

Produsele de machiaj sunt expuse pe suporturi din sticlă securizată cu grosimea de 10 mm, așezate pe suporturi metalice cu elemente de fixare ascunse. Blatul color bar-ului a fost realizat dintr-un material similar cu cel folosit în cazul biroului de recepție, care nu absoarbe vopselele sau substanțele corozive. Partițiile din sticlă îmbină transparența și opacitatea, pentru a ocroti intimitatea clienților, menținând, în același timp, un sentiment de încredere.

Deși restrânsă și conținând nu mai mult decât strictul necesar, zona toaletei urmează linia generală a amenajării. Chiuveta, realizată din același travertin roșu prezent în spațiul principal, apare aici ca un obiect sculptural, pusă evidență de iluminatul încastrat.

PROIECT: Jolly Beauty Salon; AMPLASAMENT: Kyiv, Ucraina; SUPRAFAȚA: 77 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Rina Lovko Design Studio; ECHIPA: Rina Lovko, Daryna Shpuryk; FINALIZAT: 2022

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0