fbpx

Materie şi istorie. Tururi ghidate ale monumentelor dispărute din Bucureşti

Materie şi istorie, un proiect de Anca Benera este o călătorie ficţională prin viaţa de apoi a monumentelor publice din Bucureşti care nu mai există. Prin intermediul unui ghid audio este descrisă înfăţişarea fantomatică a fostelor statui şi monumente, ca şi cum ele încă ar mai fi în fostele lor locaţii. Ghidajele audio pot fi accesate în perioada 27- 31 octombrie în cadrul bibliotecii temporare din Parcul Carol I (Fântâna Zodiac).

Proiectul de cercetare cuprinde şi o publicaţie realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român şi Centrului de Introspecţie Vizuală. Aceasta analizează calea pe care au urmat-o monumentele publice dispărute din Bucureşti, urmărind studii de caz însoţite de texte teoretice, fotografii, hărţi şi ghiduri audio. Istoria statuilor publice dezvăluie statutul lor de obiecte asimilate unui peisaj politic de natură fizică, materială. Proiectul cercetează, recuperează şi reconstruieşte memoria unui trecut care a fost ştearsă.

Tururi ghidate:

Vineri, 29 octombrie, ora 16.30
Ghidaj în limba română cu Fiorella Belciu despre statuia lui Stalin de Dumitru Demu, la intrarea în Parcul Herăstrău, Piaţa Charles de Gaulle.

Sâmbătă, 30 octombrie, ora 16.30
Ghidaj în limba română cu Fiorella Belciu despre monumentul dedicat lui Ion C. Brătianu de Ernest-Henri Dubois, în Piaţa Universităţii, lângă clădirea Universităţii Bucureşti.

Duminică, 31 octombrie, ora 16.30
Ghidaj în limba română cu Angelica Iacob despre sculptura “România eliberată” de C.D. Rosenthal, în faţa clădirii CEC, Calea Victoriei 11-13.

Înscrieţi-vă la anca.benera@gmail.com

Proiectul face parte din programul “THE KNOT – structură mobilă ce leagă existentul cu imaginarul”, ce va rămâne în Parcul Carol I (Intrarea dinspre Fântâna Zodiac) până la data de 31 octombrie 2010.

Materie şi istorie. Tururi ghidate ale monumentelor dispărute din Bucureşti

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0