fbpx

Metigla a adus în România FALT SOLAR, inovația momentului în domeniul energiei solare

Pentru a încetini efectele încălzirii globale, Uniunea Europeană a stabilit o serie de obiective, reunite sub denumirea de European Green Deal. În acest context, în următorii ani clădirile vor trebui să utilizeze în mare parte surse regenerabile de energie, precum cea solară. Începând din acest an, românii nu mai sunt nevoiţi să-şi sacrifice estetica locuinţei, pentru a deveni independenţi energetic, deoarece Metigla, compania specializată în soluții inovatoare de acoperire metalică, a lansat FALT SOLAR, acoperișul solar cu o tehnologie revoluţionară, care integrează celule fotovoltaice direct într-un sistem premium de tablă prefălţuită.

În România, spre deosebire de alte țări din Europa, Soarele strălucește 210 zile pe an. Aşadar un număr foarte mare de români, din toate zonele ţării, pot valorifica puterea Soarelui şi pot produce energie curată, care să le acopere nevoile de consum zilnice, cu ajutorul unui acoperiș solar, care se integrează cu ușurință în orice mediu, fie că este vorba de un centru urban sau de o zonă rurală. Unul dintre ei beneficiază deja de primul acoperiş FALT SOLAR din România, cu o putere instalată de 9kW, localizat la numai câţiva kilometri de Ploieşti, în localitatea Păuleşti, judeţul Prahova.

Nu trebuie să vezi panourile fotovoltaice pentru a produce energie verde

 

Ceea ce diferențiază acoperişul solar Metigla de celelalte produse fotovoltaice disponibile pe piaţă este faptul că FALT SOLAR este o soluţie 2-în-1, în care panourile fotovoltaice sunt integrate direct în sistemul de acoperiș metalic. Oţelul oferă o bază solidă pentru panourile fotovoltaice din celule mono PERC, iar modalitatea de montare, prin dublă fălţuire, asigură fixarea sigură a panourilor pe acoperiș, fără a penetra metalul. Acest lucru ajută la menținerea etanșeității acoperișului și la prevenirea oricăror daune ce pot fi cauzate de instabilitatea atmosferică. Rezultatul final arată exact ca un acoperiș tradițional din oțel, dar produce energie verde.

 

„Este probabil cea mai estetică soluție de acoperiș solar din lume. Este practic invizibil. Nu vezi celulele fotovoltaice pe acoperiș, ceea ce înseamnă că poţi proiecta o casă deosebită, cu o amprentă redusă asupra mediului, fără să renunţi la estetica acesteia. FALT SOLAR este şi foarte durabil, atât în ceea ce privește rezistența la sarcină, cât și rezistența la impact. Testele realizate în Estonia, cu o grindină de 35 de milimetri în diametru, cu viteza de 165 km/h, ne-au confirmat că produsul nostru rezistă excelent la impact. Mai mult, am avut chiar un caz real în Austria, unde o furtună puternică a distrus panourile obișnuite de pe o casă din vecinătate, dar modulele fotovoltaice ale acoperișului nostru solar arătau impecabil.” spune Andres Anijalg, CEO Roofit.Solar.

 

O combinaţie unică de design şi tehnologie, cu o întreţinere uşoară

 

Atunci când oamenii aleg să producă energie solară pentru consumul propriu, principala lor preocupare este adesea siguranța și durabilitatea soluţiilor existente pe piaţă. Acoperișul solar Metigla este echipat cu multiple avantaje care îl transformă în opțiunea ideală pentru orice proiect rezidențial. Estetica deosebită, rezistența sporită la intemperii, eficienţa ridicată, chiar și în condiții de lumină solară scăzută, și rezistența mecanică sunt doar o parte din avantajele acoperişului cu celule fotovoltatice integrate Metigla.

 

În plus, FALT SOLAR beneficiază de protecție clasa A împotriva focului, are o etanşeitate sporită şi nevoi reduse de întreţinere. Suprafața netedă a panourilor facilitează curățarea, ceea ce poate îmbunătăți eficiența panourilor solare și preveni deteriorarea acoperișului. Mai mult, acest tip de acoperiş este pretabil oricărui tip de clădire, inclusiv celor de patrimoniu, crește valoarea proprietății şi oferă o soluție sustenabilă pentru generarea de energie verde și pentru reducerea costurilor cu energia electrică.

FALT SOLAR – o soluţie BIPV certificată și premiată la nivel mondial

 

Pe măsură ce sistemele fotovoltaice casnice au devenit populare, tot mai mulţi oameni au reușit să își reducă consumul de energie electrică, facturile și amprenta de carbon la nivel mondial, iar atenţia dezvoltatorilor s-a îndreptat tot mai mult spre eficientizarea şi integrarea acestor soluţii în clădiri.

 

FALT SOLAR este un sistem BIPV – Building Integrated Photovoltaics, categorie în dezvoltare pe piața din România. Sistemele fotovoltaice integrate în clădiri (BIPV) servesc atât ca strat exterior, de protecţie, al unui sistem de acoperiş sau faţadă, cât și pentru generarea de energie electrică, cu utilizare la fața locului sau pentru rețea. Acest tip de sistem pentru acoperiş poate oferi economii la costurile materialelor și ale energiei electrice, poate reduce poluarea și adăuga un plus de atractivitate arhitecturală clădirii.

 

Acoperişul solar oferit de Metigla, în parteneriat cu Roofit.Solar, este o soluţie certificată, desemnată Solution for the Future încă din anul 2020. În prezent, există peste 500 de acoperișuri de acest tip în Europa, în ţări precum Estonia, Germania, Austria, Danemarca, Polonia, Suedia, Norvegia, Letonia, Kenya şi Belgia, dar și un prim acoperiş, instalat în martie 2023, în România.

 

Cristian Mătășel, director general Metigla, spune: „Parteneriatul prin care am adus FALT SOLAR în România este unul special, care oferă multiple avantaje pieţei naţionale de soluţii fotovoltaice, prin combinația dintre cunoștințele Roofit.Solar privind cele mai recente tendințe și tehnologii în materie de celule fotovoltaice, cu expertiza Metigla, în calitate de producător de soluții premium de acoperire metalică. Cu certitudine, foarte mulți români vor alege sistemul de acoperiș solar Metigla, foarte multe clădiri de patrimoniu vor putea beneficia de o soluție fezabilă de energie verde, care să le complimenteze arhitectura, şi mulți investitori vor fi în căutarea unor soluții de acoperire cu tehnologie avansată. Pas cu pas, piața solară rezidențială crește cu panourile fotovoltaice obișnuite, dar în curând ne așteptăm ca toate construcțiile noi și renovările complete să vizeze o soluție integrată, cum este FALT SOLAR, acoperișul solar Metigla.”

Despre Metigla

 

Metigla este o afacere de familie pornită în urmă cu 40 de ani în Belgia, iar pe piața din România este prezentă din anul 2000. Creșterea organică și continuă a portofoliului de produse și servicii se bazează pe inovație, calitate premium, pasiune și sustenabilitate. Portofoliul companiei oferă soluții pentru închideri metalice de cea mai înaltă calitate, pentru proiecte industriale, rezidențiale, dar și pentru fațade si drenaj al apei pluviale de pe acoperiș. Metigla este prezentă şi în Belgia, Franța, Olanda, Luxemburg și Congo.

 

Mai multe informații sunt disponibile pe www.metigla.ro și pe conturile de social media:

 

Youtube: https://www.youtube.com/@metigla6632

 

Facebook: https://www.facebook.com/Metigla/

 

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/metigla/

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0