fbpx

Mobilitatea urbană: viitorul aparține automobilului electric și sustenabil

Mobilitatea urbană de astăzi și, mai ales, de mâine, a adus laolaltă designeri, arhitecți, urbaniști, experți, profesori universitari, ONG-uri și specialiști în domeniu în cadrul Urban Mobility Symposium, organizat la Florența, de către BMW, între 17 și 18 noiembrie 2016. Printre schimbările care ne influențează societatea și economia la nivel modial, mașina electrică și sustenabilitatea au constituit principalul subiect al dezbaterilor.

Pentru arhitectul și urbanistul Stefano Boeri, unul dintre invității din cadrul simpozionului, care a avut loc la Palazzo Strozzi, automatizarea, dar și utilizarea în comun a automobilelor, va modifică relația dintre om și mașină, aceasta din urmă rămânând un simbol al statutului.

Mășinile electrice vor fi în măsură să reflecte personalitatea și gusturile persoanei care le ocupă, chiar și temporar.

Deloc întâmplător, simpozionul a avut loc la Florența, un oraș simbol al marilor inovații de-a lungul istoriei, dar și locul în care sunt amplasate cele mai multe stații de încărcare destinate vehiculelor electrice, pe cap de locuitor din Europa (173, din cele aproximativ 900 existente în Italia).

Din această perspectivă, mășinile BMW ale următorilor ani vor fi sustenabile, electrice, puternic tehnologizate și, cel puțin în marile centre urbane, se vor înscrie în paradigma utilizării în comun. Divizia BMW i este o dovada că acest viitor există deja în prezent. În toată această atmosferă a viitorului și a inovației, retrospectiva Ai Weiwei de la Palazzo Strozzi a constituit o paralelă semnificativă. Artistul chinez explorează contradicțiile existenței noastre care pendulează între tradiție și imboldul modernității.

Denunțând incoerența și decalajele între individ și comunitate în lumea de astăzi, Ai Weiwei este, în același timp, un interpret vizionar al provocărilor viitorului. Expoziția este deschisă până în 22 ianuarie 2017.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0