fbpx

Mood board pentru un decembrie #degustbun

TEXT: Manuela Zipiși; ILUSTRAȚIE: Doriana Mărășoiu

Chiar nu știm cum a trecut acest an, însă iată-ne în fața ultimului mood board #degustbun din 2022. Ca de obicei, propunem momente de bucurie pentru minte și trup, dorind să avem parte de un decembrie cu tihnă necesară descoperirii, degustării și bucuriei.
Foto: Castelul Cantacuzino

1. Pentru delectare vizuală punem în mood board un serial care face furori în acest moment, nu numai pentru că este inspirat din aventurile noir ale familiei Addams (inițial o serie de desene create de Charles Addams și publicate în The New Yorker prin anii 1930), ci și pentru că a fost filmat în mai multe locuri emblematice din țară, pe care le putem (re)descoperi. Regizat de Tim Burton, „Wednesday” își alege drept cadru exterior silueta impunătoare a Castelului Cantacuzino de la Bușteni. Iar în unele dintre cadrele de interior impresionează sera Grădinii Botanice din București și Casa Monteoru (unde ne-am dori să avem parte mai des evenimente deschise publicului).

2. Nimic mai potrivit decât delectarea minții în zilele friguroase de iarnă cu literatură căreia, dacă i se adaugă și un pahar de vin bun, avem deja o rețetă infailibilă. Iar dacă această combinație ne mai scoate și din casă, cu atât mai bine. Sâmbătă, 10 decembrie la Librăria Kyralina se pune la cale o serată literară cu degustare de vin în compania lui Laurent Pfeffer, oenolog la Domeniul Catleya, cu care stăteam la Taclale chiar în prima apariție a capitolului #DeGustBun din igloo #200.

Foto: Librairie Kyralina

3. Papilele gustative și nu numai se pot delecta pe 11 decembrie la Biblioteca Națională din București grație gastronomiei internaționale care se va etala în compania altor produse la IWA Charity Christmas Bazaar.

Foto: Mezanin Market

4. În căutarea cadoului potrivit (deliciul și supliciul lui decembrie), avem două direcții. Palatul Universul va găzdui două ediții de Mezanin Market (10-11 și 17-18 decembrie), unde poate fi descoperită producția creativă a antreprenorilor locali, iar magazinul de cosmetice organice și naturale MioBio are un minunat calendar de advent până în ajun de Crăciun și multe idei de cadouri pentru delectarea trupului & co.

5. Delectare auditivă se poate întâmpla pe 14 decembrie la Concertul de Crăciun organizat de către Merci Charity Boutique la Biserica Sacre Coeur din București, unde va cânta Corul Sound (Casa de cultură a studenților București) iar participanții vor putea deveni Moș Crăciun pentru copiii din satele județului Iași.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0