fbpx

Mood board pentru un noiembrie #degustbun

TEXT: Manuela Zipiși; ILUSTRAȚIE: Doriana Mărășoiu

Un an care a trecut în zbor ne pune în fața mood board-ului lunii noiembrie, în care îndemnăm, ca de obicei, la cutreierat și descoperire sub semnul unui deja consacrat #degustbun.
Foto: igloo

1. Un loc nou din București, perfect pentru a face planuri la o cafea este ESHTE, unde, nu numai că veți putea descoperi colecții capsulă semnate de creatori români, dar vă veți și delecta simțurile inclusiv la un pahar de gin românesc. Mai multe despre ce se întâmplă la ESHTE, de descoperit nu peste multă vreme în igloo #211.

2. FNT ne deschide, ca în fiecare an posibilitatea de a retrăi emoții la scenă deschisă în teatrele bucureștene (până în 13 noiembrie). Printre evenimentele conexe, o expoziție de scenografie, „Helmut Stürmer. Decor/Costum/Desen” care ne poartă cu gândul la specialul dosar al numărului igloo #201, Scenografie și arhitectură.

Foto: Living in a Postcard

3. De la teatru la film nu facem decât un pas pentru că în 9 noiembrie începe UrbanEye Film Festival, care sub semnul temei din acest an, „Transform”, prezintă filme care pun sub lupă fenomenul transformării orașelor generate de gentrificare, turism, migrație etc. Până în 13 noiembrie la Cinema Elvire Popesco.

Foto: Casa de Oaspeți Satul Banului

4. Toamna e blândă și frumoasă, perfectă pentru o descindere de weekend la una dintre nenumăratele pensiuni tradiționale din țară. Cum ar fi, spre exemplu, Casa de Oaspeți Satul Banului a cărei poveste întinsă pe mai multe generații se poate citi în albumul igloobest, „Pensiuni tradiționale din România”.

5. Nu în ultimul rând, punem pe listă o expoziție care poate fi văzută până în 29 noiembrie la ARCUB – Hanul Gabroveni, dedicată spațiilor expoziționale bucureștene – atât cele clasice, cât și cele care trec în spațiul public (parcuri etc.) sau în cel domestic (colecțiile private). Selecția de fotografii aparține Colecției de imagini Mihai Oroveanu.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0