fbpx

MyFrenchFilmFestival 2018 – o lună de filme la tine acasă

Între 19 ianuarie şi 19 februarie 2018, vă puteți bucura de o lună gratuită de film francez online, cu ocazia celei de-a 8-a ediţii a MyFrenchFilmFestival, un festival planetar graţie internetului. Prezentat de UniFrance, instituţie care se ocupă de promovarea cinematografiei franceze în întreaga lume, evenimentul este organizat, la nivel local, de Orange, în parteneriat cu Institutul Francez din România.

Elementul inedit al acestui festival este interactivitatea: publicul este invitat să se implice activ, să acorde note, să comenteze şi să distribuie pe reţelele de socializare filmele aflate în competiţie; astfel, Premiul publicului va fi acordat producţiei care va primi cel mai bun calificativ din partea spectatorilor din întreaga lume. Şi pentru a conferi încă şi mai multă greutate alegerii publicului, un Premiu al cineaştilor va fi acordat de către un juriu de personalităţi prestigioase ale cinematografiei mondiale (Julia Ducournau – Franţa, Brillante Mendoza – Filipine, Nabil Ayouch – Maroc, Kim Chapiron – Franţa), prezidat de noul maestru al emoţiilor filmice, regizorul italian Paolo Sorrentino. Nu în ultimul rând, 5 jurnalişti şi critici de film vor alege câștigătorul Premiului presei internaţionale.

30 de filme inedite participă anul acesta la MyFrenchFilmFestival. Între ele, 10 lungmetraje şi 10 scurtmetraje îşi dispută favorurile juriului şi ale publicului, în timp ce alte 10 filme sunt prezentate în afara competiţiei. Cea mai mare parte a acestor creaţii cinematografice sunt produse în Franţa, dar selecţia cuprinde şi filme belgiene, canadiene şi elveţiene. Toate filmele sunt disponibile în mod gratuit pe site-ul festivalului MyFrenchFilmFestival.com, iar 25 dintre ele pot fi văzute, în exclusivitate pentru România, prin aplicaţia Orange Tv Go şi pe site-ul tvgo.orange.ro, cu subtitrare în limba română. Şi tot în exclusivitate pentru România, pentru a reaminti că filmul înseamnă şi o experienţă colectivă, un moment petrecut împreună în faţa unui ecran de mari dimensiuni, Institutul Francez din Bucureşti va prezenta filmul Swagger de Olivier Babinet, pe data de 10 februarie, la ora 14, la Cinema Elvire Popesco.

myfff-2018-poster

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0