NAAN, restaurantul unde se întâlnesc savoarea şi arhitectura culinară

feature

Naan – Food & Drink Studio propune o experienţă culinar-vizuală în zona C.A. Rosetti din Bucureşti. Tradiţia şi inovaţia se regăsesc în specificul acestui restaurant care mizează pe oferirea unei experienţe culinare internaţionale.

Numele se inspiră dintr-o străveche tradiţie indiană a preparării aluatului copt (naan) în cuptorul de lut numit tandoor, conservată până în zilele noastre. Îmbinarea tradiţiei cu inovaţia este detecta­bilă şi în amenajarea spaţiului realizată de către arhitectul Victor Grosu (Grosu Art Studio). În conturarea spaţiului s-a lucrat pe cele două niveluri – parter şi demisol. La parter funcţionează restaurantul echipat cu zonă de bar şi o masă rotundă, în centru, destinată show-urilor culinare. La demisol există zona de wine, elementul original al acesteia fiind masa în formă de buturugă unde poate fi degustat vinul.

Materialele folosite sunt cele naturale, tradiţionale: lemnul, cuprul, metalul, cărămida. Şi în selectarea obiectelor de mobilier ori a soluţiilor de iluminat s-a ţinut cont de ecuaţia tradiţional-modern, pentru că multe dintre acestea sunt realizate din materiale contemporane, dar au forme clasice.

Restaurantul se încadrează cromatic într-o paletă de tonuri deschise: alb, bej, culoarea lemnului deschis, completate de verde vegetal şi de accentele neutre ale mobilierului. În combinaţie cu lumina, toate acestea contibuie la conturarea unei atmosfere calde, intime, în care Naan îşi aşteaptă clienţii.

_DSC4682-750