fbpx

Neil LEWIS va prezenta proiectul inovator Everyman Theatre la Forumul SHARE București 2017

FORUMUL SHARE BUCHAREST 2017 anunța prezența domnului Neil Lewis, în calitate de guest speaker, în cadrul Expo- conferinței CONTRACTOR.

Inginerul Neil Lewis, Managing Director la Waterman Building Services, Marea Britanie, va prezenta proiectul inovator Everyman Theatre din Liverpool, la expo-conferința internațională CONTRACTOR – conferinta dedicata inginerilor instalatori- parte a Forumului Internațional de Arhitectură și Inginerie SHARE București. Cel mai mare eveniment dedicat arhitecților, inginerilor și contractorilor va avea loc pe 21-22 martie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

unnamed-2

Neil Lewis va vorbi despre istoria și dezvoltarea Teatrului Everyman de la originile sale de capelă, în anul 1837, până la renașterea sa ca marele câștigător al premiului Stirling în 2014 și va descrie succesul său de clădire sustenabilă pe plan social și mediu înconjurător. Neil va explica beneficiile unui auditoriu ventilat natural, materiale reciclate, utilizarea CHP, iluminat cu LED-uri și colectarea apei de ploaie.

Neil și-a început cariera acum 40 de ani ca inginer de proiectare ucenic și de atunci a rămas în MEP Design and Consultancy Services. A devenit membru al CIBSE și inginer expert în 1999. El a fost numit Managing Director al Waterman Building Services cu 6 ani în urmă, divizia de consultanță servicii de construcții a Grupului Waterman, o companie internațională în care sunt angajați aproximativ 1300 de persoane. Neil a fost pasionat de un design cu energie redusă de-a lungul carierei sale și a ținut prelegeri pe această temă pentru CIBSE, RIBA și COB.

Câștigător al premiilor Sterling Award în 2014, CIBSE Cea mai performantă clădire, Leisure and overall winner2016 – renovarea Teatrului Everyman a fost recunoscută pentru nivelul ridicat de satisfacție al utilizatorilor și confort, oferind în același timp performanțe remarcabile clădirii.

De la bun început, New Everyman Theatre a avut cerințe foarte definite de la client în ceea ce privește mediul intern și consumul de energie. Clădirea trebuie să aibă consumul redus de energie, încorporează tehnologii durabile și a realizat o evaluarea EXCELENT BREEAM.

unnamed-3

„În acest scop, am lucrat foarte mult pentru a proiecta o sală de spectacole care ar putea funcționa în mod natural, folosind flotabilitatea aerului cald al publicului ca principală forță motrice pentru mișcarea aerului. Am proiectat un plenum de intrare cu o înălțime scăzută, care stă sub teatru cu 4/2,5 m lățime și coșuri de fum înalte de 5 m la acoperiș pentru a ajuta direcționarea aerului prin auditoriu. Se combină această abordare eficientă a energiei cu o căldură combinată cu centrală electrică (CHP) pentru a genera energie electrică; am reușit să oferim o clădire evaluată Band B EPC, care este cu 20% sub cerințele actuale de energie în reglementările din domeniul construcțiilor.

Panouri fotovoltaice montate pe acoperiș se adaugă la acreditările sustenabile ale clădirii, oferind o economie suplimentară de carbon de 52 de tone, pe durata de viață a panourilor.”- Au spus inginerii.

Alte caracteristici includ zonele din față și din spate ale clădirii ventilate predominant natural, cu controale automatizate avansate pentru a servi instalațiile de iluminat și a reduce câștigurile de căldură interne și consumul de energie, ceea ce a însemnat o clădire fără răcire, cu excepția pivnițelelor-bar și sălii de server IT care au nevoie de o climă specială.

Un exercițiu post-ocupațional sezonier a fost efectuat după finalizarea clădirii în iarna și vara anului 2014, pentru a ajuta reglarea modului în care performanța clădirii atenuează mediului intern.

Premii:

RIBA Best Building of the Year NW

RIBA National NW Award

RIBA Stirling Prize 2014 Best New

Building of the Year

Civic Trust Awards 2015

CIBSE Building Performance Awards:

Project of the Year – Leisure

Building Performance Champion of the Year

 

Forumul SHARE, cel mai amplu eveniment adresat arhitecților, inginerilor și contractorilor, din prima parte a anului, va avea ca teme: arhitectura de interior și confortul ambiental, arhitectura peisagistică și de infrastructură, sticla în arhitectură, proiectarea structurilor și fațadelor de sticla. Evenimentul este organizat de ABplus events și Ordinul Arhitectilor din Romania.

Pentru înscrieri și informații despre cele 4 conferințe din cadrul forumului consultați următoarele pagini web www.share-architects.com și www.iegis.eu, www.ielaud.eu, www.ieglass.eu, www.contractor.com.ro.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0