fbpx

Noaptea Literaturii Europene


În prima zi a Salonului Internațional de Carte Bookfest, Noaptea Literaturii Europene va fi gazduită de șase locuri deosebit de primitoare: Aiurart, Foișorul de Foc, Godot la Școala, Casa Mătăsari, Modelier și Universitatea Naționala de Artă Teatrală și Cinematografica (UNATC). Publicul este invitat să asiste la lecturi și spectacole care pun în valoare textele traduse în limba româna ale unor autori europeni importanți.

Daniel Glattauer (Austria), Karel Capek (Cehia), Alea Torik – prezenta la eveniment (Germania), Odysseas Elytis si Yorgos Seferis (Grecia), Italo Calvino (Italia), Hilary Mantel, Sarah Dunant, Philippa Gregory si William Shakespeare (Marea Britanie), Michał Walczak (Polonia), Rui Zink (Portugalia), Ioana Parvulescu si Simona Sora (Romania), Ramon Gomez de la Serna (Spania), Orhan Pamuk (Turcia), Attila Mizser si Bela Hamvas (Ungaria) si Alain Berenboom (Valonia-Bruxelles).

Actorii Radu Iacoban, Ana Ularu, Ilinca Manolache, Mihaela Popa, Gabriel Spahiu, Gabriela Ionita, Adrian Ciobanu, Florin Busuioc si George-Albert Costea, jurnalistul Liviu Mihaiu, scriitorul Ciprian Macesaru, conferentiarul Bogdan Stefanescu, profesorul universitar Mihaela Irimia, studentii de la UNATC si cei de la Catedra de Neogreaca, precum si pompieri din Bucuresti vor citi sau interpreta fragmentele literare.

Lecturile si spectacolele vor avea loc in cele sase locuri în paralel, la fiecare 45 de minute, in intervalul orar 19.00-23.30.
 
Harta si programul Noptii Literaturii Europene la Bucuresti sunt disponibile pe site-urile organizatorilor si pe pagina: facebook.com/NoapteaLiteraturiiEuropene
 
http://www.icr.ro/noaptealiteraturii2014

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0