fbpx

Noaptea Muzeelor 2011

Sâmbătă, 14 mai, peste 60 de muzee din toată ţara îşi aşteaptă vizitatorii în nocturnă, cu ocazia celei de 7-a ediţii a Nopţii Muzeelor. Concerte, proiecţii de filme şi animaţii, personaje care prind viaţă, ateliere pentru copii, prezentări, spectacole sau observaţii astronomice completează într-un mod inedit programul acestei nopţi speciale, transformând vizitarea expoziţiilor organizate de muzee în experienţe de neuitat.

În Bucureşti Noaptea Muzeelor are o amploare deosebită: vizitatorii pot alege să-şi petreacă noaptea de 14 spre 15 mai, parcurgând atât muzee care şi-au făcut o tradiţie din sărbătorirea acestui eveniment, cât şi muzee sau organizaţii culturale care s-au alăturat în 2010 sau chiar în acest an (cum este Muzeul Bellu, care participă pentru prima dată).

O hartă tipărită a evenimentului în Bucureşti va ghida vizitatorii în Noaptea Muzeelor.

Noaptea Muzeelor 2011

Din program:

Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR)

Cu ocazia Nopţii Muzeelor, MNAR continuă demersul instituirii unui dialog între artele plastice şi alte domenii artistice. Pe lângă posibilitatea de a vizita Galeria de Artă Europeană şi cea Naţională între orele 19.00 – 04.00, publicul va asista la o serie de concerte de jazz şi muzică experimentală. Pentru că anul acesta evenimentul este organizat în colaborare cu Green Hours, după ora 4.00 sunteţi aşteptaţi acolo.

Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC)

Între orele 21.30 – 05.00, vizitatorii vor avea acces gratuit la expoziţia Chile. Dincolo de peisaj, organizată de igloomedia şi Space Syntax, vor descoperi instalaţia Prepared DC-Motors, Cardboard realizată de Zimoun în colaborare cu arhitectul elveţian Hannes Zweifel, vor putea vizita expoziţia de pictură Berceni, semnată de Nicolae Comănescu şi cea mai recentă expoziţie organizată aici, Desnudando a Eva. În paralel vor fi proiectate filme din arhiva Festivalului Internaţional de Scurt Metraj Oberhausen şi scurt metraje în cadrul platformei Future Shorts.

Muzeul Labirint (Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român)

„Muzeul Labirint” din Piaţa George Enescu (lângă Ateneul Român) îşi aşteaptă publicul la un dialog inedit cu teme speciale sau selecţii ale patrimoniului mai puţin accesibile publicului, în imagini, dar şi cu muzică, filme despre începuturi, arta populară, spectacole din natură. Cei care parcurg acest traseu muzeal stradal, aparţinând a două Muzee distincte ca patrimoniu, vor avea ocazia să descopere, în cadrul unei expoziţii temporare, personalităţile care au schimbat destinele celor două muzee.

Programul complet al evenimentului poate fi găsit pe www.noapteamuzeelor.ro

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0