fbpx

NOD Makerspace lansează un nou proiect: MATER – biblioteca de materiale

Cel mai mare makerspace din România pregătește deschiderea unui nou spațiu dedicat comunității creative – MATER va fi prima bibliotecă de materiale din România și Europa de Sud-Est și va converti un spațiu industrial de 1000 mp într-un loc dedicat cercetării, expunerii și explorării materialelor folosite de arhitecți, designeri și constructori pentru proiecte locale.

bbl1MATER este un proiect care va aduce în București un concept deja prezent în marile capitale ale lumii, ca New York, Paris, Milano și Shanghai – centre care arhivează mii de materiale și sunt astfel punctul de pornire al inovației în design, urbanism și arhitectură.

În România, ideea deschiderii bibliotecii de materiale a pornit de la nevoia membrilor din comunitatea Nod Makerspace de a avea acces la mostre de materiale cât mai diverse. O bibliotecă de materiale arhivează, sortează și prezintă mostre din cele mai noi și speciale materiale de pe piață – astfel publicul specializat din domenii precum arhitectura, design interior, de produs, modă, arte vizuale, publicitate sau construcții are acces la o bază de date utilă pentru dezvoltarea de noi produse și proiecte.

axon

Biblioteca de Materiale din București va fi un spațiu de inspirație pentru creativii care pun bazele unui nou proiect dar și un spațiu de co-working, un loc de întâlniri cu parteneri și clienți și un loc în care profesioniștii din domeniu vor putea consulta, compara și lucra pe diverse materiale.

MATER se va afla în același spațiu industrial în care a fost dezvoltat și Nod Makerspace: complexul Industria Bumbacului din zona Timpuri Noi din București. Astfel echipa Nod Makerspace își continuă misiunea de a contribui la regenerarea acestei platforme industriale și transformarea acesteia într-un cluster de industrii creative.

Deschiderea MATER este estimată în toamna 2017. Într-o primă etapă vor fi expuse 3000 de materiale iar spațiul va fi deschis pentru toți profesioniștii din industrii creative.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0